Paardensport als teamsport thema van CHIO Jeugdochtend

CHIO
Kinderen op Longines paard

De jeugdochtend op zondag is ook weer terug op het programma van het CHIO Rotterdam. Dit jaar met het thema 'paardensport als teamsport'. Van 10.00 tot 11.00 uur is er een leuk programma in de hoofdpiste en daarna kan er nog gesprongen, gespeeld en geknutseld worden in het Kinderdorp.

In de Rotterdampiste rijdt het ponycarrouselteam Les Petit Femmes van de Rotterdamsche Manège hun carrouselproef waarmee ze zich 3 weken geleden hebben gekwalificeerd voor het NK carrouselrijden in juli. Ze rijden een superleuke Rotterdamse proef met 12 pony's.

Daarna geeft het voltige team van Hippisch Centrum Nootdorp een voltige demonstratie. Als ware acrobaten springen ze op hun voltige paard en doen ze knappe oefeningen.

Zes teams bestaande uit één springruiter op een pony en één springruiter op een paard gaan relais springen. Dat is een springparcours maar dan als een soort estafette, eerst de ruiter op de pony en dan de ruiter op het paard. Het snelste team wint!

Tenslotte hebben we nog een meet & greet met Sanne Thijssen en Lynne Maas. Zij zitten allebei in TeamNL tijdens het CHIO Rotterdam en weten als geen ander wat teamsport in de paardensport betekent. Na afloop kunnen delen zij handtekeningen uit in het Kinderdorp. In het Kinderdorp kun je over de hindernissen van het Werken als een Paard miniparcours springen.

Leuk toch? Oh ja... je ouders mogen ook mee komen! Bestel meteen kaarten.


  • Deel dit artikel