Overwinningen Canada & Nieuw Zeeland openingsweekend Longines FEI Nations Cup

Daniel Meech NZ LW

Afgelopen weekend is de Longines FEI Jumping Nations Cup van start gegaan met wedstrijden in Ocala (USA) en Abu Dhabi (UAE). In Ocala won het Canadese team zeer overtuigend en in Abu Dhabi won Nieuw Zeeland de landenwedstrijd in de Middle East League van de Longines FEI Jumping Nations Cup. Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zijn met hun 3e en 4e plaats in Abu Dahbi als eerste landen in het bezit van een startbewijs voor de finale in Barcelona in september 2018.

Historische eerste overwinning voor Nieuw Zeeland in landenwedstrijd

Samantha McIntosh bezorgde Nieuw-Zeeland de overwinning in Abu Dhabi, na een spannende barrage tegen Shane Breen van Ierland. Italië eindigde op de derde plaats en het gastland UAE eindigde samen met Saudi Arabië en Zwitserland op de vierde plaats. De Nieuw-Zeelandse amazone had er met haar 15-jarige hengst Check In al twee foutloze ronden op zitten waarmee ze ook al de helft van de 'double clear' bonus incasseerde toen ze met 40,16 seconden zonder fouten de Ier voor een grote uitdaging plaatste. Laith, het paard van Shane Breen, raakte de derde hindernis en met die strafpunten was het over voor Ierland dat op een tweede plaats eindigde.

Routiniers verzekeren Canada van maximum aantal kwalificatiepunten

Team Canada won de Longines FEI Jumping Nations Cup Division Central/North America and Carribean. Aan deze wedstrijd namen zes landen deel. De 71-jarige 10-voudige Olympiër Ian Millar en de winnaar van de bronzen Olympische medaille in Rio, Eric Lamaze reden elk twee foutloze ronden. Teamgenoten Francois Lamontagne en Tiffany Foster hadden elk slechts één balk en daarmee was de overwinning van de Canadezen verzekerd. Brazilë eindigde met 16 strafpunten op een tweede plaats en Ierland en USA eindigden samen op de derde plaats. In deze divisie staan nog twee wedstrijden (Coapexpan-Mexico en Langley-Canada) op het programma waar gestreden wordt om kwalificatiepunten voor de finale in Barcelona.

  • Deel dit artikel