Oude CHIO en EK banners omgetoverd tot modieuze tassen en schorten

CHIO
Whats App Image 2020 03 06 at 12 21 045

Op verzoek van de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam (de initiatiefnemer van de Werken als een Paard projecten) zijn de studenten van de Albeda Mode/Maatkleding opleiding niveau 3 & 4 en de designers en kunstenaars van Platform 104 druk in de weer om de oude banners van voorgaande CHIO's en de EK's van afgelopen jaar te verwerken in modieuze tassen en schorten. De fraaie ontwerpen zullen tijdens het aankomende CHIO Rotterdam te koop zijn in een van de stands in het Stroodorp en de opbrengst gaat naar de projecten van Werken als een Paard.

"Een mooi voorbeeld hoe we bij het CHIO Rotterdam duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en de stad met elkaar willen verbinden," zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam en de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam. "En het levert ook nog eens mooie, modieuze gebruiksartikelen op. Zo willen we graag denken en handelen in de komende jaren. Ik sta open voor meer van dit soort initiatieven!"

"Zowel de studenten van de Albeda Mode/Maatkleding opleiding als de creatievelingen van Platform 104 hebben weer fantastische dingen gemaakt van de oude banners," zegt Marleen Warmerdam van Werken als een Paard. "Echt spullen die je wilt hebben... Ik ben ervan overtuigd dat er tijdens het komende CHIO Rotterdam grote belangstelling voor is."

Voor evenementen als het CHIO en de EK's worden tal van banners geproduceerd met prachtige kleuren en afbeeldingen en van stevig materiaal. Het zou zonde zijn om deze zomaar weg te gooien. Paulien de Booy en de bij haar Platform aangesloten designers en kunstenaars maakten daar al eerder mooie dingen mee. Van de banners van de EK's hebben zij mooie schorten en handtassen gemaakt.

Dit jaar zijn ook de eerstejaars studenten van de Mode/Maatwerkopleiding van het Albeda College met de banners aan de slag gegaan. Heel knap hoe deze studenten met de leermachine (het is namelijk heel stevig materiaal) en speciale naalden en garens een aantal fraaie shoppers heeft gemaakt van de banners.

  • Deel dit artikel