Oranje kwartet vol vertrouwen in Hickstead

ISC 0776

HICKSTEAD (KNHS) - In de twee wedstrijden die voor donderdag op het programma stonden van het CHIO in Hickstead hebben de Nederlanders vertrouwen voor de dag van morgen kunnen tanken. Het Oranje kwartet, dat in ieder geval ook na de FEI Nations Cup competitie de leiding in handen houdt, heeft de derde startpositie geloot. "Of we nu als eerste of als laatste loten is niet zo belangrijk. Belangrijk is dat we de palen in de ondersteuning laten liggen", aldus bondscoach Rob Ehrens.

In de landenwedstrijd van morgen gaat voor Nederland Leon Thijssen met Tyson als eerste van start. Piet Raijmakers jr. start met van Schijndel's Rascin als tweede en Gert-Jan Bruggink rijdt als derde met Primeval Wings. Wout-Jan van der Schans zal als vierde starter met Eurocommerce Seoul de Nederlandse rij sluiten.
In de openingsrubriek van donderdag wisten Piet Raijmakers met Van Schijndel's Chanelly, Gert-Jan Bruggink met Cash jr., Aniek Poels met Toronto - die als reserve mee is gekomen - foutloos te blijven, maar dat deden ook 19 anderen van de in totaal 79 starters. Bruggink en Primeval Wings noteerden een fout voor het overschrijden van de tijd en Thijssen en Tyson deden het nog iets rustiger aan en kregen drie strafpunten voor tijd op hun conto.

Piet Raijmakers jr., die vijfde werd, over Van Schijndel's Rascin: "De hengst voelde perfect aan en sprong zeer goed, waardoor ik besloot voortijdig de uitgang op te zoeken om zo deze KWPN goedgekeurde hengst morgen topfris aan de start te brengen".


Ook in de tweede wedstrijd werd het zelfvertrouwen van het Oranje kwartet gevoed, want Gert-Jan Bruggink met MCB Ube, die uiteindelijk vierde werd, Wout-Jan van der Schans met P-Pilot en Leon Thijssen met Tinky Winky bleven foutloos en plaatsten zich voor de barrage. Piet Raijmakers liep met Van Schijndel's Lys Platiere tegen een springfoutje aan op de allerlaatste hindernis in een snelle tijd en werd 29ste. Aniek Poels kreeg te maken met een onder de indruk van de ambiance zijnde Asteria en zij noteerde drie springfouten.

  • Deel dit artikel