Oranje-dressuurteam derde in FEI Nations Cup Falsterbo

JP IMG 7783 CHIO2018 226 Adelinde CORNELISSEN AQIEDO NED

Het Nederlandse dressuurteam is in de FEI Nations Cup in het Zuiden van Zweden derde geworden achter thuisland Zweden en Duitsland. Adelinde Cornelissen zorgde met de hengst Aqiedo voor het beste resultaat. Met haar andere paard Zephyr won Cornelissen zowel de Grand Prix als de Kür op Muziek in de driesterren wedstrijd.

Na de winst drie weken geleden op het CHIO in Rotterdam is het Nederlandse dressuurteam derde geworden in de FEI Nations Cup in Falsterbo. Met een vijfde plaats in de Grand Prix en de vierde plaats in de Kür op Muziek zette Adelinde Cornelissen en de hengst Aqiedo het beste resultaat neer voor Oranje.

Thamar Zweistra was in de Grand Prix op de negende plaats na Cornelissen de tweede combinatie voor Nederland. In de Grand Prix Special was hun vijfde plaats ook belangrijk voor het team. De ervaren combinatie Patrick van der Meer en Zippo eindigden op een mooie zesde plaats in de Kür op Muziek en ook hun elfde plaats in de Grand Prix telden meer in de puntentellening voor de FEI Nations Cup waarin de plaatsingspunten het landenklassement bepaalden.

De resultaten van Katja Gevers en Thriller telden dit keer niet mee voor het klassement.

Driesterren winst Cornelissen

Naast de CDIO5* landenwedstrijd werd er in Falsterbo gereden op driesterren-niveau. Hier won Adelinde Cornelissen met Zephyr zowel de Grand Prix als de Kür op Muziek. Een mooi succes voor de amazone uit Nijkerk op de ruin die door haar ouders is gefokt.

Uitslag FEI Nations Cup CDIO5* Falsterbo (Zweden)

1. Zweden, 17 pnt

2. Duitsland, 26 pnt

3. Nederland, 40 pnt

Adelinde Cornelissen , Aqiedo (v.Undigo), 5e in GP, 4e in Kür op Muziek

Patrick van der Meer, Zippo (v.Rousseau), 11e in GP, 6e in Kür op Muziek

Thamar Zweistra, Hexagons Double Dutch (v.Johnson), 9e in GP, 5e in GP Special

Katja Gevers, Thrilller (v.Gribaldi), 19e in GP, 10e in GP Special

Photo credits: Jessica Pijlman

  • Deel dit artikel