Opzet FEI Nations Cup Dressuur 2016

Rsz diederickvansilfhout arlando

Na 3 pilot-jaren heeft de FEI Nations Cup Dressage dit jaar een officieel format. Het CHIO Rotterdam is na Wellington (USA), Odense (DEN) en Compiègne (FRA) de vierde wedstrijd in de competitie. Na Rotterdam zijn er nog wedstrijden in Falsterbo (ZWE) en Aken (DUI).

Anders dan in het verleden tellen nu alle Grand Prix 5* wedstrijden mee voor het teamresultaat in de landenwedstrijd. Donderdag verrijden de deelnemers van alle 7 teams de Grand Prix individueel. Na de uitslag van de Grand Prix verdelen debondscoaches de teams van 4 ruiters, twee combinaties gaan naar de Grand Prix Special en twee gaan er naar de Grand Prix Freestyle. Beide rubrieken vinden op zaterdagavond plaats. De overall team prijs gaat over het resultaat van de Grand Prix (4 deelnemers) Grand Prix Special (2 deelnemers) en Grand Prix Freestyle (2 deelnemers).
Het team met de hoogste scores is winnaar, daarvoor tellen de de 3 hoogste scores, de slechtste score is schrapresultaat.


Van de 7 teams gaan de 5 beste teams na de Grand Prix door naar de Grand Prix Special en de Grand Prix Kür op Muziek. De 2 teams die afvallen kunnen op zaterdagmiddag in het InterChem stadion nog een rubriek rijden, dit is de Grand Prix Consolation class. Tijdens het CHIO Rotterdam starten teams van Nederland, België, de Verenigde Staten, Zweden, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Na 3 wedstrijden gaan de Verenigde Staten aan de leiding. Klik hier voor het tussenklassement.

  • Deel dit artikel