Opnieuw een CHIO Zonder Hindernissen

Zeker nu dit jaar het programma van het CHIO Rotterdam vol is met springrubrieken klinkt het misschien vreemd, maar ook het 63stes CHIO is Zonder Hindernissen. Daarmee bedoelen we dat het evenement voor mensen die moeilijk ter been zijn toegankelijk wordt gemaakt.

Samen met CHIO Zonder Hindernissen heeft het CHIO Rotterdam 3000 kaarten beschikbaar gesteld voor mensen met een beperking. Deze bezoekers worden door de vrijwilligers van CHIO Zonder Hindernissen in golfkarren naar hun plaats op de tribunes gebracht. Voor rolstoel gebruikers is een apart plateau gemaakt op het CHIO-terrein waar mensen in hun rolstoel kunnen genieten van de sport. Rotterdamse bedrijven, zoals Schmidt Zeevis, Dura Vermeer, Oseven en de OVG dragen verder bij aan dit initiatief door drankjes en bijzondere hapjes aan te bieden.

Al jaren werkt het CHIO samen met CHIO Zonder Hindernissen, een initiatief van Sonia Ruiz en Wim van Deventer. Zij willen graag dat alle Rotterdamse evenementen goed toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen. Dit idee is ontstaan vanuit het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam waar veel ouderen leren met hun beperkingen om te gaan om zelfstandig weer thuis te kunnen wonen.

“We waarderen het dat het CHIO Rotterdam in nauw overleg met ons zoveel mogelijk hindernissen uit de weg ruimt en de toegankelijkheid probeert te vergroten. Natuurlijk vinden we het erg belangrijk dat de bijzondere sfeer van het evenement behouden blijft en hebben daarom geen enkele moeite om een paar hindernissen te laten staan waar de ruiters overheen kunnen springen,” zegt Wim van Deventer met een dikke knipoog. Sonia Ruiz benadrukt dat CHIO Zonder Hindernissen er niet alleen voor ouderen is, maar ook voor jongeren. Zij is daarvoor o.a. betrokken bij de samenwerking met de Hazelaar, een manege waar mensen met een beperking kunnen paardrijden.

Meer informatie over CHIO Zonder Hindernissen:
www. rrr.nl of volg RevalidatieRdam op twitter

  • Deel dit artikel