Opening “Station Schoufour” en het CHIO Rotterdam

WP 20170209 14 33 54 Pro

Vandaag was de feestelijke opening van ‘Station Schoufour’ en het CHIO Rotterdam in Miniworld Rotterdam. De openingshandeling werd verricht door Berenice Noordam en Jan Willem Körner, persoonlijke goede vrienden van wijlen de heer Jacques Schoufour, en Frans Lavooij, de drijvende kracht achter het CHIO Rotterdam.

Wijlen de heer Schoufour had naast een passie voor de Rotterdamse haven en de paardensport ook een passie voor miniatuurtreinen. In de loop der jaren heeft hij in zijn tuinhuis een indrukwekkende modelbaan van 4 bij 3 meter groot gebouwd. Na het overlijden van de heer Schoufour in augustus 2014 is deze modelbaan geschonken aan Miniworld Rotterdam en de stichting Meemaken in Miniatuur. “Wij hebben deze schenking graag geaccepteerd en zijn het afgelopen jaar bezig geweest om het complex vanuit België naar Rotterdam over te brengen en in Miniworld Rotterdam weer volledig op te bouwen en te restaureren”, aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. “Er is een ruimte gecreëerd voor een vaste en kwalitatief hoogwaardige en toch bescheiden opstelling. In lijn met de persoon die Jacques Schoufour was.”

Naast het herbouwen van de modelbaan van wijlen de heer Schoufour is bovendien ook het CHIO Hippisch Park in miniatuur nagebouwd, inclusief een deel van het Kralingse Bos. Enerzijds wilt Miniworld haar veelal jongere bezoekers informeren over de heer Schoufour en de betekenis die hij voor de stad Rotterdam en haar haven heeft gehad. Anderzijds informeert Miniworld haar bezoekers over het CHIO Rotterdam en het belang van dit sportevenement voor de stad.

Uitbreiding

De combinatie van ‘Station Schoufour’ en het CHIO Rotterdam heeft een oppervlakte van circa 50 m2 en is hiermee een aanzienlijke uitbreiding van Miniworld Rotterdam. Bovendien is deze uitbreiding een eerste stap naar een volgend groot project, namelijk het zogenaamde Erfgoedkwartier Rotterdam. “Dit wordt een verdere uitbreiding van onze miniatuurwereld waarmee nog eens 50 Rotterdamse Rijksmonumenten in miniatuur worden toegevoegd aan onze attractie. Hiermee creëren we bovendien een bijzonder hulpmiddel voor cultuurhistorisch onderwijs over de geschiedenis van Rotterdam voor jongere generaties.”, aldus Marc van Buren.

  • Deel dit artikel