Oostenrijk wint openingswedstrijd Longines FEI Jumping Nations Cup

FEI / Louis Parkes
1 mb Christophe Obernauer

Het Oostenrijkse team boekte een geweldige overwinning tijdens de allereerste wedstrijd van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2023 competitie in Abu Dhabi (UAE) gisteren. In drie spannende rondes tegen de Brit Joe Whitaker, wist Christoph Obernauer met een briljante rit met z'n tien jaar oude ruin Kleons Renegade de overwinning binnen te slepen.

Ierland eindigde op de derde plaats voor Saudi Arabië en gastland de Verenigde Arabische Emiraten, die daarmee beiden de kwalificaties voor het Midden Oosten binnenhaalden voor de finale aan het eind van het seizoen in Barcelona. Syrië eindigde als laatste van de zes deelnemende landen.

De Italiaanse parcoursbouwer Uliano Vezzani had een uitdagend parcours met 12 hindernissen gebouwd. In de eerste manche bleven slechts vijf combinaties foutloos, waarvan het Oostenrijkse en Britse team er elk twee voor hun rekening namen. Met slechts vier strafpunten gingen beide teams door naar de tweede manche.

In de eerste manche had de Oostenrijker Obernauer een springfout maar in de tweede manche bleef hij foutloos. Zijn teamgenoot en Chef D’Equipe, Gerfried Puck, had een foutloze eerste ronde maar zag in de tweede manche een balk vallen. Katharina Rhomberg sprong met Cuma twee foutloze rondes. Bianca Babanitz maakte met Caipidor een fout op de laatste lijn waardoor de totaalscore voor de Oostenrijkers op acht strafpunten kwam.

Voor het Britse team startte het parcours met 18 strafpunten voor Will Funnell, maar dat werd gelukkig het streepresultaat door de twee foutloze ritten van Tim Gredley (Medoc de Toxandria) and Joe Whitaker (Hulahupe JR) en een springfout van Donald Withaker met Millfield Colette. In de tweede ronde herstelde Will Funnell zich sterk met een foutloze rit. Ook Donald Withaker bleef foutloos in de tweede manche. Alleen Tim Gredley boekte nog vier strafpunten in de tweede manche voor de Britten, waardoor er een barrage tussen Joe Withaker en Christoph Obernauer nodig was om de winnaar te bepalen.

Obernauer was als eerste starter een man met een missie. Hij reed een foutloze barrage in een tijd van 33.68 seconds. Joe Whitaker reed een fantastische rit met zijn hengst Hulahupe JR, helaas was de tijd van 34.69 seconden net niet genoeg voor de overwinning.

Resultaten

Standings


  • Deel dit artikel