Oostenrijk wint Longines FEI Nations Cup Europe Division 2

Felix Koller AUT LW

Het Oostenrijkse springteam won afgelopen weekend in Boedapest de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Hungary en eindigden met deze overwinning op de eerste plaats in Europe Division 2. De Oostenrijkers mogen samen met de op de tweede plaats geeindigde Hongaarse springruiters naar de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona. Met drie foutloze ronden namen de Oostenrijkers in de eerste manche al overduidelijk de leiding en ook in de tweede manche wisten ze de lei schoon te houden. Een overwinning zonder strafpunten!

Als eerste starter reedChristian Rhomberg voor Oostenrijk een ronde met acht strafpunten. Toen Julia Houtzager-Kayser en Felix Koller daarna foutloos reden wist Max Kuhner en zijn acht-jarige ruin wat hen te wachten stonden en reden een mooie foutloze ronde. De Hongaren gaven het niet zomaar gewonnen... na de eerste ronden stonden ze samen met Portugal en Czech Republic op vier strafpunten en een gedeelde tweede plaats. In de tweede manche wist het Hongaarse team op een punt voorsprong te blijven op het Noorse team dat uit drie leden van de familie Guliksen bestond aangevuld met Lisa Ulven. Portugal eindigde op de vierde plaats en Czech Replublic werd vijfde voor Polen, Griekenland en Bulgarije.

De Duitse parcoursbouwer Werner Deeg had het de springruiters bepaald niet gemakkelijk gemaakt volgens Julia Houtzager-Kayser die met Sterrehof's Cayetano Z twee foutloze rondes reed. "De sloot naar de dubbelsprong op hindernissen 6 en 7 en dan de driesprong, gevolgd door een steilsprong en een oxer op de hindernissen 8 t/m 10 waren geen van allen eenvoudig." Het enige andere dubbel-foutloze resultaat werd gereden door teamgenoot Felix Koller.

De Oostenrijkers wacht niet alleen de Longines 2018 finale in Barcelona, ze mogen volgende jaar ook starten in Europe Division 1. Dat overdonderde de Oostenrijkers enigszins aangezien er slechts een beperkt aantal topruiters en -paarden zijn. Met de wereldruiterspelen op komst waar Oostenrijk een sterk team voor heeft geselecteerd kan het lastig worden om geschikte combinaties voor de finale te vinden was het commentaar van Felix Koller. "Maar het is zo spannend, ik kan het bijna niet geloven!"

Resultaten - Europe Division 2 Finale, Budapest (HUN):
1. Austria - 0
2. Hungary - 12
3. Norway - 13

  • Deel dit artikel