Olympische parcoursbouwer Varela bouwt in Rotterdam

CHIO
Man met meetwiel spring parcour 1

In dit Olympische jaar is Santiago Varela onze officiële parcoursbouwer tijdens het CHIO Rotterdam. Hij is ook de parcoursbouwer tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Onze vaste parcoursbouwer, Louis Konickx, gaat hem met zijn team in Rotterdam ondersteunen. In Tokyo is Louis Konickx Technical Delegate.

Het CHIO Rotterdam is de enige wedstrijd in de Longines FEI Jumping Nations Cup competitie 2020 waarvoor Varela gaat bouwen dit jaar in aanloop naar de Olympische Spelen en is voor de deelnemende teams uit België, Groot Brittannië, Duitsland,Ierland, Zweden, USA, Japan en natuurlijk Nederland dus een mooie generale repetitie. Naast het parcours voor de landenwedstrijden ontwerpt Varela ook de parcoursen van de andere springrubrieken tijdens het 72ste CHIO Rotterdam, waaronder de Longines Grand Prix op vrijdagavond.

De Spaanse level 4 parcoursbouwer bouwt sinds 2013 voor de finales van de Longines FEI Jumping Nations Cup en heeft eerder voor de FEI European Championships for Young Riders, Juniors and Children in Frontera en de FEI European Championships Gothenburg 2017 gebouwd. "Paarden vinden een natuurlijke oplossing voor alle hindernissen, ik daag de ruiters graag uit om een oplossing voor hun paarden te vinden," aldus Varela. "Zij moeten ervoor zorgen dat het paard z'n ritme kan houden."


  • Deel dit artikel