Olympisch feestje tijdens dressuur

CHIO
FCV Emmelie Scholtens Desperado NED FCV 0571

Ook tijdens de landenwedstrijd dressuur van het komende CHIO Rotterdam wordt het een Olympisch feestje. De teams van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Zweden, de Verenigde Staten en natuurlijk de ruiters van TeamNL starten tijdens de CDIO 5* rubrieken van 18 t/m 21 juni a.s. En gezien de voorbereiding op de Olympische Spelen verwachten we dat de bondscoaches van die landen sterke teams meebrengen.

Naast de landenteams zien we ook dezelfde juryleden als in Tokio in actie tijdens het komende CHIO Rotterdam. Francis Verbeek (NED), Katrina Wüst (GER), Andrew Gardner (GBR), Hans-Christian Matthiesen (DEN) en Magnus Ringmark (SWE) beoordelen zowel de 5* als de 4* dressuurrubrieken. Voor zowel ruiters als juryleden wordt het CHIO dus een interessante wedstrijd. Naast tal van individuele combinaties zien we het Belgische team in actie tijdens de 4* dressuurrubrieken.

"De dressuur tijdens het komende CHIO Rotterdam wordt een belangrijke observatie voor de bondscoaches om het team samen te stellen voor Tokio," zegt Patrick van der Meer, directeur sportief Dressuur. "Ik verwacht dat de chef d'equipes van de deelnemende landen dit CHIO heel strategisch gaan inzetten om bepaalde combinaties op Olympisch niveau te krijgen en indruk te laten maken bij de juryleden."

Er is dit jaar geen officiële FEI Nations Cup competitie serie. Een aantal deelnemende organisaties, waaronder wij als CHIO Rotterdam, is uitgenodigd door de FEI om mee te denken over de toekomst van de wedstrijdcyclus.

photo credits: Caroline van der Vecht

  • Deel dit artikel