OLYMPIA, de stad waar het allemaal begon

Rsz groepsfoto show 6485

In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro staat niet alleen de sport maar staan ook de jeugdactiviteiten van het 68ste CHIO Rotterdam in het teken van de Olympiade. Op zondagochtend 26 juni presenteren Hofplein Rotterdam en Horse Creatives o.l.v. regisseur Peter Speijer de jeugdshow over het ontstaan van de Olympische Spelen. Ook het Indofin Kinderdorp, waar kinderen gedurende alle dagen van het CHIO Rotterdam kunnen spelen, heeft een Olympisch, sportief karakter.

"We hebben ook dit jaar weer het Hofplein Rotterdam gevraagd de show voor de jeugdochtend te maken, omdat het speciaal bedoeld is voor het allerjongste CHIO Rotterdam-publiek. Hofplein Rotterdam is groot in het Jeugdtheater in Nederland en hoewel het verhaal lijkt op een Griekse tragedie, weet Hofplein het luchtig te houden, met wat humor en vooral door er een visueel spektakel voor jong en oud van te maken," zegt Jan de Mooij, Algemeen Directeur van het CHIO Rotterdam. "En omdat het een voorstelling voor het CHIO Rotterdam betreft, moeten er uiteraard ook paarden in de show zitten. Dat is de inbreng van Horse Creatives. Zij zorgen voor het spektakel met paarden en zwaarden. Het script zit zo in elkaar dat het spel van de acteurs en de show van de paarden elkaar prima aanvullen."

Het verhaal en de setting
Peter Speijer is naast regisseur ook schrijver van het verhaal dat zich afspeelt in de goden- en mensenwereld en en dat aanvoelt als een mythe met een knipoog naar het heden. Met een Grieks gemaskerd koor, dat mysterieus dansend en zingend het verhaal versterkt. De berg Olympus en de stad Olympia vormen het decor en de show wordt omlijst met spectaculaire muziek en special effects. Er zijn paarden die in een Ben Hur-achtige setting strijdwagens voortrekken, Pegasus het vliegend paard, Hercules de held en de Griekse Goden.

Zeus, de oppergod, is de verteller van het verhaal. Een verhaal over de jonge godin Athena, die wil dat alle mannen stoppen met oorlog voeren. Haar wens lijkt in eerste instantie in zowel de mensenwereld als de godenwereld niet enthousiast te worden ontvangen. Het meisje weet echter met haar ontwapende boodschap de mensen en de godenwereld te doen inzien, dat je door middel van sport ook rijkelijk wordt beloond met eeuwige roem en eer. De Olympische Spelen zijn geboren!

In het Indofin Kinderdorp komt het Olympische thema terug in de aankleding en de spelletjes die er van donderdag t/m zondag voor de kinderen zijn.

Kaarten voor de jeugdochtend zijn via www.chio.nl te bestellen en kosten € 5,- voor kinderen en € 10,- voor hun ouders/begeleiders.

  • Deel dit artikel