O-status CHIO Rotterdam verlengd

Ondertekening KNHS

De KNHS en het CHIO Rotterdam hebben voor nog eens vier jaar de overeenkomst verlengd om de prachtige wedstrijd in Rotterdam te voorzien van de O-status. Deze O-status houdt in dat er in Rotterdam de enige officiële internationale landenwedstrijd springen en dressuur voor senioren in Nederland gehouden wordt.

Jan de Mooij (directeur van het CHIO), Lowick Barg (penningmeester van het CHIO), Emile Hendrix (KNHS Bestuurslid) en Maarten van der Heijden (Technisch directeur van de KNHS) tekenden vanmiddag in Rotterdam de overeenkomst die beide partijen bindt. Maarten van der Heijden licht toe: “Iedere nationale federatie mag bij de internationale paardensportbond FEI per discipline één wedstrijd aanmelden voor de organisatie van een officiële landenwedstrijd. Wij hebben als KNHS zeer veel vertrouwen in het CHIO Rotterdam en zijn dan ook blij dat we onze samenwerking weer met vier jaar kunnen verlengen. De overeenkomst geldt voor zowel de dressuur als het springen van 2017 tot en met 2020.”

Jan de Mooij vertelt vol trots: “Als oudste internationale topsport evenement van Rotterdam en grootste hippische Outdoor evenement springen en dressuur vinden we het belangrijk om aansluiting te behouden bij de wereldtop. Daarom is de O-status voor ons CHIO Rotterdam uiterst belangrijk. In Rotterdam wordt al sinds 1948 een officiële landenwedstrijd springen verreden en die traditie willen we nog heel lang in stand houden.”

  • Deel dit artikel