Nr. 1 van de wereld, Harrie Smolders, komt graag naar Rotterdam

BARRAGE 154 Don VHP Z SMOLDERS Harrie DSC0926

Springruiter Harrie Smolders is sinds 30 april de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst. De springruiter uit Lage Mierde is na Albert Zoer in 2010 de tweede Nederlandse springruiter die over een periode van 12 maanden de meest succesvolle springruiter van de wereld is. Bondscoach Rob Ehrens heeft met deze topper een sterke troef in zijn team voor de Longines FEI Nations Cup Jumping™ of The Netherlands.

Smolders verkeerde het afgelopen jaar in topvorm. Hij veroverde met Don VHP Z N.O.P. de individuele zilveren medaille op de Europees Kampioenschappen in Gothenburg. Hij was de eerste Nederlander die de Global Champions Tour en de Global Champions League op zijn naam schreef en hij hielp Nederland aan de zege in de Nations Cup finale in Barcelona. Daarnaast won hij tal van Grote Prijzen met zijn andere paarden Zinius en Emerald.

Vorig jaar tijdens leverde Harrie Smolders met Don VHP tijdens het CHIO Rotterdam een formidabele prestatie. Tijdens de Longines FEI Nations Cup of the Netherlands reed de combinatie twee foutloze ronden, het beste resultaat van het Nederlandse team. Ook in de indviduele Longines Grand Prix bleven alle balken tijdens het basisparcours én in de barrage keurig in de lepels liggen.

Smolders komt graag naar Rotterdam: “Het is een wedstrijd van het allerhoogste niveau, met alleen maar topruiters. Als je daar de juiste vorm laat zien maak je goede kans op een teamplaats. Dit jaar is het CHIO Rotterdam een observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Tryon (USA). Bovendien is het super om voor eigen publiek te rijden.” De springtopper is lovend over het evenement; “De ligging in het bos is geweldig, de faciliteiten voor de paarden zijn prima voor elkaar en je merkt dat de organisatie bestaat uit een team met ervaring. Dat is fijn voor volgend jaar als het EK in eigen land is!”

  • Deel dit artikel