Nog meer aandacht voor toekomstige toppers tijdens 70ste CHIO Rotterdam

83 Chiantis Champion SCHUTTERT Frank DSC0488

Naast de internationale U25 voor dressuurcombinaties staan dit jaar voor de eerste keer twee internationale U25 rubrieken voor springruiters op het programma. Op de vrijdag en zaterdag opent het programma in het Rotterdam stadion met springtalent van de toekomst.

“Ik vind het reuze belangrijk dat wij jeugdige springruiters in de leeftijdscategorie van 16 tot 25 jaar de gelegenheid geven om in een ambiance als die van ons te rijden en ervaring op te doen,” aldus Yves Houtackers, directeur sportief springen van het CHIO Rotterdam. “We bieden dit springtalent bovendien een mooi podium om zich te presenteren.”

Rob Ehrens, die samen met Luc Steeghs onze Nederlandse U25 ruiters begeleidt is enthousiast over deze nieuwe rubrieken. “We hebben veel zeer talentvolle combinaties in Nederland in die leeftijdscategorie, dit is een mooie wedstrijd waar zij veel ervaring opdoen en de toeschouwers verzekerd zijn van mooie sport!"

De internationale U25 rubrieken voor dressuurcombinaties zijn op donderdagavond en vrijdagavond in het InterChem Dressuurstadion.

  • Deel dit artikel