Nieuwe opzet landenwedstrijd FEI Nations Cup Dressage

Rsz portretten 5

Het CHIO Rotterdam heeft al sinds de vijfitger jaren van de vorige eeuw een landenwedstrijd dressuur op het programma. Sinds een drietal jaren is het CHIO Rotterdam onderdeel van de FEI Nations Cup Dressage competitie. De concoursen in Vidauban (FRA), Wellington (USA), Hagen (GER), Falsterbo (SWE), Hickstead (GBR) en het CHIO Rotterdam vormen samen de 2015 competitie die pilot is voor een competitievorm à la de Furusiyya FEI Nations Cup bij het springen.

Dit jaar hebben we in Rotterdam voor gekozen voor een nieuwe opzet van de landenwedstrijd. Was in voorgaande jaren alleen de uitslag van de Grand Prix Special bepalend voor de uitslag van de landenwedstrijd, dit jaar wordt dat resultaat bepaald door het totale resultaat over alle drie de 5* rubrieken.

Er nemen 7 teams van 4 combinaties deel aan de Grand Prix op donderdag. (Nederland, Duitsland, Zweden, USA, Groot Brittannië, België en Frankrijk).

Daarvan gaan de 2 combinaties met de laagste percentages door naar de Grand Prix Special op zaterdag (einde middag) en de 2 combinaties met de hoogste scores naar de Grand Prix Kür op Muziek (zaterdagavond) . De winnaar van de landenwedstrijd is het team dat de hoogste score heeft over de eerste ronde (Grand Prix) en de tweede ronde (Grand Prix Special & Grand Prix Kür op Muziek). In beide rondes tellen de beste drie resultaten per land.

Deelnemers CDIO 5*

  • Deel dit artikel