Nieuwe Longines FEI Jumping Nations Cup™ van start

N Ed team

Het aftellen naar de start van de prestigieuze Longines FEI Jumping Nations Cup™, de grootste en meest historische springcompetitie ter wereld, is begonnen. Op 17 februari start de wereldwijde competitie op twee plaatsen, eerst in Abu Dhabi (UAE) en 24 uur later in Ocala (USA).

Longines heeft zich verbonden als naamsponsor aan de belangrijkste competitie, middels een lange termijn partnerovereenkomst met de Fédération Equestre Internationale (FEI) die getekend werd tijdens de afgelopen Longines FEI European Championships in Gothenburg in augustus 2017.

In de Longines FEI Jumping Nations Cup™ gaat het om nationale trots, passie, traditie, vertrouwen binnen een team en met de toppaarden, maar ook om solidariteit tussen de teams om het uiterste te geven in deze competitie die dit jaar z'n 109e editie beleeft. In deze 2018-editie is een aantal innovaties doorgevoerd die de competitie met dertien kwalificatiewedstrijden, waar het CHIO Rotterdam er één van is, over drie continenten in 2018 extra spannend maken.

In Europe Division 1, waar het CHIO Rotterdam onderdeel van is, is het aantal deelnemende teams uitgebreid van acht naar tien. Behalve het Nederlandse team, de titelverdedigers van 2017, zijn dat Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Zwitserland en Zweden. België en Groot Britannië, die afgelopen jaar in Europe Division 2 op de eerste en tweede plaats eindigden, strijden dit jaar ook in Europe Division 1.

Het grootste deel van de kwalificaties, ook het CHIO Rotterdam, vindt dit jaar plaats op de zondagmiddag om nog meer publiek, zowel in het stadion als online en via TV, te bereiken. Alleen de slotwedstrijd in Europe Division 1, tijdens de Dublin Horse Show vindt plaats op vrijdag 10 augustus.

De landen in Europe Division 1 hebben elk vijf wedstrijden toegewezen gekregen waar zij voor kwalificatiepunten voor de finale rijden. Alle vijf de wedstrijden tellen daarbij mee.

Europe Division 2 is verdeeld in vier groepen. Tijdens de kwalificatiewedstrijd in Budapest op 12 augustus kunnen twee van de maximaal negen teams een startbewijs voor de finale winnen. Welke negen teams in Budapest starten wordt bepaald door het kwalificatiesysteem van de European Equestrian Federation, goedgekeurd door de FEI en door de FEI Jumping Nations Cup ranking system.

De finale van de wereldwijde Longines FEI Jumping Nations Cup™ competitie vindt plaats in oktober in de Real Club de Polo in Barcelona. Daar strijden de twintig beste landen ter wereld.

"De finale afgelopen jaar was een ware thriller," zegt Rob Ehrens bondscoach van het Nederlandse team. "Na al die jaren blijft de Longines FEI Nations Cup™ Jumping voor mij het allerbeste van onze sport."

Juan-Carlos Capelli, VP van Longines en Hoofd International Marketing zegt: "Het is ons een enorm genoegen om onderdeel uit te maken van deze geweldige competitie als naamsponsor, als Official Timekeeper en klok. We er zijn trots op hoe het partnership met de FEI zich sinds 2013 heeft ontwikkeld en kijken er naar uit om samen met de FEI onze passie voor de hippische sport te uiten via deze nieuwe Longines FEI Jumping Nations Cup™.

De 70ste editie van het CHIO Rotterdam vindt plaats van 21 t/m 24 juni 2018.

  • Deel dit artikel