Nieuwe en trouwe sponsoren kijken uit naar Longines FEI Europese Kampioenschappen

EC
24 Hippisch havengala 2019 07 01 19 9994

Tijdens het EK-Gala in de Burgerzaal van het stadhuis van Rotterdam waar sponsoren en genodigden gisterenavond vooruitblikten op de naderende Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur heeft Qatar Airways een sponsorovereenkomst getekend en hebben Van Donge & De Roo, Deloitte en Maison van den Boer hun sponsorovereenkomst verlengd. Rotterdam Topsport ontving de Sponsorbeker. Tijdens het EK-gala werd het 3D-geprinte paard geveild voor maar liefst € 12.900,00, deze opbrengst komt ten goede aan de maatschappelijke projecten van Werken als een Paard.

"We zijn erg blij met de betrokkenheid van het bedrijfsleven bij ons evenement”, zegt algemeen directeur Fred Rozendaal. “En het mooie is dat de EK’s niet alleen worden omarmd door onze Title Partner Longines en onze trouwe CHIO Rotterdam sponsors, maar dat ook nieuwe sponsors zich aan de EK’s hebben verbonden. We hopen er natuurlijk op dat deze nieuwe partners het CHIO Rotterdam gaan ondersteunen op weg naar het 75 jarige jubileum van het evenement in 2023”.

“We zijn verheugd dat we dit jaar sponsor zijn van de Longines FEI Europese Kampioenschappen, een evenement dat de betrokkenheid van Qatar Airways in de internationale sportwereld benadrukt,” zegt Margreeth Kappert, Commercial Mananger Qatar Airways Nederland. “Als de trotse winnaar van de prestigieuze Skytrax Airline of the Year award voor de vijfde keer, een record in de luchtvaart, verbinden wij ons graag aan zo’n premium evenement. Daarbij is de paardensport een belangrijk element in Qatar’s geschiedenis en cultuur. Deze traditie is onderdeel geworden van Qatar Airways, onze cargo afdeling heeft een reputatie opgebouwd voor het vervoeren van ’s werelds meest kostbare paarden in de spring-, dressuur, paradressuur- en racesport. We vervoeren hen met grote zorg en comfort naar al onze bestemmingen ter wereld. Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om als sponsor aan te sluiten”.

"Het CHIO Rotterdam en deze EK's zijn belangrijke internationale topsportevenementen voor Rotterdam en een visitekaartje voor de Nederlandse paardensport,” zegt Ron de Roo, directeur van D&R groep. “Wij voelen ons als internationaal vooraanstaande scheepvaart / expeditie groep van bedrijven maar natuurlijk ook met onze professionele dressuurstal President Dressage Stables nauw verbonden met de Rotterdamse regio èn met de paardensport in Rotterdam."

Deen Sonneveldt, partner bij Deloitte tekende de verlenging van de Legacy Partner overeenkomst tussen Deloitte en het CHIO Rotterdam. “Deloitte is sinds 2016 trotse Legacy Partner van het CHIO Rotterdam. Deloitte is ook trots haar naam te verbinden aan de Longines FEI Europese Kampioenschappen dit jaar. We zijn trots dat we als Deloitte deel uit mogen maken van dit bijzondere event dat impact maakt op alle aanwezigen, de deelnemers, onze relaties en op de stad Rotterdam.”

Maison van den Boer is een vertrouwd gezicht in het Kralingse bos. “Wij geloven in duurzame relaties”, vertelt Noud van den Boer, de vierde generatie van het Veghelse familiebedrijf. “Daarom vinden we het geweldig dat we ons ook de komende jaren als partner in gastronomie en gastvrijheid aan dit vijfsterren event mogen verbinden. Voor de prestigieuze Europese Kampioenschappen in augustus pakken we natuurlijk extra uit. We hebben prachtige gerechten in petto, waarmee elke gast zich een VIP voelt.”

25ste Sponsorbokaal voor Rotterdam Topsport
De jaarlijkse Sponsorbeker, die dit jaar voor de 25ste keer werd uitgereikt, is dit jaar overhandigd aan Hans den Ouderdammer van Rotterdam Topsport. Niet alleen is Rotterdam Topsport al jarenlang betrokken bij het CHIO Rotterdam, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de toewijzing én de organisatie van de Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

3D geprint paard geveild voor Werken als een Paard
De basisschoolleerlingen die deelnemen aan het programma ‘Werken als een Paard, Na School’ hebben in april een les aangeboden gekregen door 3D Robot Printing. Tijdens deze les kregen ze uitleg over hoe afval kan worden hergebruikt doormiddel van de 3D-Robot. Van het verzamelde afval, zoals PET-flessen heeft 3D Robot Printing met de 3D-Robot een aantal kunstpaarden gemaakt. De opbrengst van deze paarden komt ten goede van de maatschappelijke projecten van Werken als een Paard.

“De voorbereidingen voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen lopen voorspoedig” zegt Fred Rozendaal. “We werken daarbij nauw samen met de Fédération Equestre Internationale (FEI) het ministerie van VWS en de gemeente Rotterdam. We gaan de komende weken veel van ons laten horen. Natuurlijk via de media maar ook op verrassende plaatsen in de stad.”

photo credits: Mirjam Lems

EK Gala Stadhuis Rotterdam
  • Deel dit artikel