Nieuwe dressuurbondscoach Alex van Silfhout over Rotterdam

EK
Whatsapp Image 2019 01 12 At 16 33 59

Vandaag kwam een van onze vrijwilligers bij een wedstrijd in Velddriel de kersverse bondscoach Alex van Silfhout tegen. Natuurlijk lieten we deze kans niet onbenut en vroegen we de bondscoach over het komende EK en zijn ervaringen in Rotterdam....

Alex van Silfhout valt als nieuwe bondscoach dressuur met zijn neus in de boter met een EK in eigen land: "Natuurlijk is het super leuk en heel speciaal een EK in eigen land, dat maak je niet vaak mee, maar aan de andere kant blijft in de aanloop alles hetzelfde als bij een ander EK of internationaal kampioenschap. En als het eenmaal zover is, tijdens het evenement én als Nederland het goed doet, dan is het natuurlijk heel bijzonder. Een kampioenschap in eigen land geeft het extra sfeer met de ongetwijfeld vele supporters. Ik verwacht veel supporters, ja. De echt geïnteresseerden komen altijd, naar waar dan ook. Nu het EK in eigen land is, zullen er nog meer mensen komen, ook de maandag en dinsdag van de Grand Prix, dit maak je natuurlijk niet vaak mee.

CHIO Rotterdam is speciaal, de laatste 20 jaar geen editie gemist !

Zelf heb ik ook jaren in Rotterdam gereden. Het CHIO Rotterdam is een begrip, iedereen wil er graag rijden, het Kralingse bos heeft iets speciaals. De laatste 20 jaar heb ik geen editie gemist, ik was er altijd, of als ruiter of als coach. Bij het EK dressuur in 2011 was ik er als bezoeker, ook toen heb ik genoten.

Hoe het zit met de kansen voor onze ruiters? Nederland heeft potentie genoeg, al moet e.e.a nog wat meer bevestigd worden. Maar we hebben nog ruim een half jaar, we wachten komende maanden de ontwikkelingen af. Het NK en Geesteren, dat dit jaar de landenwedstrijden van het CHIO Rotterdam overneemt, zijn vastgestelde selectiewedstrijden en indien nodig is Aken ook een meetpunt. Alle potentiële Nederlandse combinaties kunnen boven de 70% scoren, maar dat is ook nodig. Andere landen hebben ook hele goede combinaties. Duitsland is natuurlijk huizenhoog favoriet, maar Zweden, Denemarken en Groot Brittannië hebben goede teams, in de breedte is de dressuur internationaal echt beter geworden. Onze oranjeruiters zullen ook deels afhankelijk zijn van het moment. Als het komende half jaar de ontwikkelingen gaan zoals we hopen, alles valt op zijn plaats en de vorm er is, maken we zeker kans !"

  • Deel dit artikel