Niet zomaar met een paard op reis

Sfeer ruiters USA

Anders dan bij andere sporten gaan er bij de paardensport altijd twee atleten op reis naar een belangrijk internationaal concours of kampioenschap. En omdat de ruiter zelf z’n reismethode, duur en comfortniveau kan kiezen en het paard dat niet kan, wordt er door regels maar ook door speciale transportbedrijven juist heel goed op het welzijn van die andere atleet, het paard, gelet!

De gezondheid van de paarden wordt uitvoerig gecontroleerd door bloedtesten, soms testen op geslachtsziekten en er zijn speciale quarantaine maatregelen voor transporten buiten Europa. Het paspoort van een paard gaat vergezeld van een heel dossier met gezondheidscertificaten.

Gelissen Paardentransport is sinds 1932 gespecialiseerd in professioneel vervoer van paarden -van deur tot deur- in Nederland en door heel de Europese Unie. Denk daarbij aan (internationaal) paardentransport ten behoeve van concoursen, fokkerij, handel, aan- en afvoer van diverse luchthavens in de EU, etc.

Het Amerikaanse team bijvoorbeeld, schakelt Gelissen in om hun paarden van de Verenigde Staten naar en door Europa te transporteren. Veelal hebben de Amerikaanse ruiters een heel programma voor het zomerseizoen in Europa, dat wordt zorgvuldig begeleidt door Gelissen. Met speciale voorzieningen in de vrachtwagens zoals camera’s, chaufeurs die niet alleen netjes de vrachtwagen besturen maar opgeleid zijn in paardenwelzijn en verzorging en ook alle papierwerk wordt netjes uitgevoerd. Ook dit jaar verwachten we weer dat Gelissen heel veel paarden netjes in het Kralingse Bos aflevert en en ze na het CHIO Rotterdam weer ophaalt.

  • Deel dit artikel