Nicole den Dulk verovert brons!

KNHS
Lvd E PARA207 Nicole den Dulk Walace NOP NED

Foto door Leonie van den Ende

Nicole den Dulk beet vandaag de spits af voor de para-dressuurruiters van TeamNL op de Longines FEI Para Dresuur Europese Kampioenschappen Rotterdam. Met Wallace N.O.P. reed Nicole in de Grade II een percentage van 73.353 bij elkaar. Dit resultaat leverde het paar een mooie bronzen medaille op.

“Wallace liep echt superfijn, heel ontspannen en toch fijn actief”, vertelt de medaillewinnares over haar proef. Er waren een aantal onderdelen waarin de combinatie hoge ogen gooide. “Wallace zijn draf is heel goed en bijvoorbeeld de grote volte in draf was mooi strak. Ik heb ook nog wel verbeterpuntjes hoor, die houd je altijd, maar op een EK een percentage van 73.353 scoren is heel mooi”.

Na haar proef stond Den Dulk nog op de tweede plaats in het tussenklassement. Maar de jury beloonde de rit van de Britse Georgia Wilson met nipt meer punten (73.471%), waardoor het brons uiteindelijk het hoogst haalbare was. Voor Oostenrijk eiste Pepo Puch met Sailors’s Blue het goud op.

De medailleceremonie voor de para-dressuur vindt morgen plaats nadat alle grades verreden zijn. Rixt van der Horst komt vandaag nog als eerst aan de start in Grade III (15.00 uur). Sanne Voets en Frank Hosmar komen morgen in actie.

  • Deel dit artikel