Nederlandse teams voor CHIO Rotterdam bekend

Rsz adelinde 2 2

De namen van de ruiters en paarden die Nederland over veertien dagen tijdens CHIO Rotterdam (23 t/m 26 juni) gaan vertegenwoordigen in de landenwedstrijden zijn bekend. De topwedstrijd in het Kralingse Bos is voor de springruiters en de dressuurruiters een belangrijke observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dressuurbondscoach Johan Rockx heeft Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P., Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN N.O.P., Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival opgeroepen om deel uit te maken van het team dat deelneemt aan de CDIO5* en de landenwedstrijd. De eerste drie namen wonnen vorig jaar met het team goud op het EK in Aken. Routiniers Adelinde Cornelissen en Parzival verdiende hun plek door de goede prestatie in de Grand Prix onlangs in Compiègne. “Daar reed ze heel goed bij juryleden die ook in Rio de Janeiro jureren. In Rotterdam wil ik haar ook laten rijden voor Olympische juryleden”, vertelt Rockx. “In het CDI3* programma in Rotterdam rijden de andere kaderruiters. Mocht een van de teamleden uitvallen, dan schuift een van de combinaties door naar het team. In de driester jureren dezelfde juryleden als in de vijfster, dus ik kan goed blijven vergelijken.”

Rob Ehrens komt met een ijzersterk team naar de Furusiyya FEI Nations Cup™ presented by Longines op vrijdagmiddag in het Kralingse Bos. Alle vier de toppaarden zijn vastgelegd door het Nederlands Olympiade Paard en hebben de afgelopen maanden grootse vorm getoond. Harrie Smolders en Emerald N.O.P. waren tweede in de Wereldbekerfinale en vorige week in Rome van grote waarde voor het team. VDL Zirocco Blue N.O.P. en Jur Vrieling waren in de Nations Cup van Rome met 4 strafpunten net zo goed als Smolders en zijn voshengst. Willem Greve en Carambole N.O.P. zaten in het winnende team in La Baule. Voor Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. wordt het hun eerste landenwedstrijd van het jaar. Hun palmares is inmiddels indrukwekkend. Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. zijn als reserve-combinatie aangewezen. “We hopen dat natuurlijk dat het dit jaar in Rotterdam de goede kant op gaat,” aldus Ehrens.

Landenteam dressuur, CHIO Rotterdam - 23 tot en met 26 juni

Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro), ruin, 15 jaar

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN N.O.P. (v.Jazz), hengst, 14 jaar

Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), hengst, 11 jaar

Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Jerich Parzival (v.Jazz), ruin, 19 jaar

Landenteam springen Furusiyya FEI Nations Cup™ presented by Longines, CHIO Rotterdam

Harrie Smolders (Lage Mierde), Emerald N.O.P. (v.Diamant de Semilly), hengst, 12 jaar

Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), hengst, 12 jaar

Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), hengst, 12 jaar

Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), hengst, 14 jaar

Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), ruin, 12 jaar

Wil je weten hoe onze paardensporters zich voorbereiden op de weg naar de Spelen? Volg dan het nieuwe platform Ruiters in Oranje via de website, Facebook, Twitter of Instagram! #RuitersInOranje

  • Deel dit artikel