Nederlandse team 3e in FEI Nations Cup Dressuur

228 Zippo MEER Patrick van der12

Het Nederlandse dressuurteam is achter Zweden en Denemarken op de derde plaats geëindigd in de FEI Nations Cup in het Franse Compiègne. In het CDI3* was er een dubbele overwinning voor Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy in de Grand Prix en de Special en won Adelinde Cornelissen met Zephyr de Kür op Muziek.

Bondscoach Rien van der Schaft kijkt met een goed gevoel terug op de Nederlandse resultaten in Compiègne. “Over de resultaten in de landenwedstrijd ben ik heel tevreden. Alle vier de combinaties hebben goed gereden. We hadden even gehoopt om tweede te worden, maar het werd een derde plaats achter de Denen met een klein verschil. Met dit team was dit denk ik het hoogst haalbare. Ook in de driester en bij de jeugd is er fantastisch gereden. Ik weet niet hoe vaak ik het Wilhelmus gehoord heb. Dus over het algemeen heel tevreden.”


Dit jaar is de klassering van de ruiters in de Grand Prix, de Grand Prix Special en de Kür op Muziek bepalend voor de plaatsing in de landenwedstrijd. In voorgaande edities werden de percentages opgeteld. De zes hoogste klasseringen per team tellen mee. Nederland eindigde op een totaal van 39 punten. Hiervoor telden de achtste en vijfde plaats van Hans Peter Minderhoud met Zanardi in de Grand Prix en de Kür op Muziek, de negende (Grand Prix) en vierde plaats in de Special van Diederik van Silfhout met Four Seasons en de elfde (Grand Prix) en zesde (Kür) plaatsen van Patrick van der Meer en Zippo.

Volgende week is in het Deense Uggerhalne de tweede FEI Nations Cup dressuur waar Nederland met een team aan de start komt.

Uitslag FEI Nations Cup CDIO5* Compiègne (Frankrijk)
1. Zweden, 15 pnt
2. Denemarken, 39 pnt
3. Nederland, 43 pnt
Hans Peter Minderhoud, Zanardi (v.Rubels), Grand Prix 8e, Kür 5e
Diederik van Silfhout, Four Seasons (v.Fürst Piccolo), Grand Prix 9e, GP Special 4e
Patrick van der Meer, Zippo (v.Rousseau), Grand Prix 11e, Kür 6e
Katja Gevers, Thriller (v.Gribaldi), Grand Prix 17e, GP Special 9e

  • Deel dit artikel