Nederlandse springruiters matig van start in FEI Nations CUp Springen

STAUT Kevin FRA Lws

De Nederlandse springruiters zijn de FEI Nations Cup Jumping Europe Division 1 matig gestart. In de Franse badplaats La Baule kwam het kwartet van bondscoach Rob Ehrens niet verder dan de achtste plaats. Regerend Olympisch kampioen Frankrijk won na een spannende barrage van de verrassend sterke Zweden.

Vorig jaar was het Oranje-kwartet met de winst in La Baule succesvol. De editie 2017 eindige het team met 31 strafpunten op de achtste en laatste plaats. “Ik had me er meer van voorgesteld”, aldus Ehrens. “We hadden deze wedstrijd geen enkele combinatie die foutloos reed. Dan ben je weg. Er wordt door alle landen sterk gereden.”

Over de het optreden van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C was de coach tevreden. “Ze sprongen fijn, maar kregen in beide omlopen een pechfout. Het paard Chianti’s Champion van Frank Schuttert groeit er goed in. Die sprong de tweede omloop goed. Dat is een paard voor de toekomst.” Wout Jan van der Schans deed het in de eerste manche het beste van de Nederlanders met zijn paard Capetown. “Ze hadden pech op de laatste hindernis”, blikt Ehrens terug. Voor Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P., die een zeer goed indoorseizoen hadden, was het in La Baule nog niet hun wedstrijd. “Dat ging nog niet zoals het moest zijn”, volgens de bondscoach.

La Baule was na Lummen – waar Nederland niet aan de start kwam – de tweede wedstrijd van de FEI Landencompetitie. Nederland rijdt verder voor de plaatsingspunten in Rome, Rotterdam, Falsterbo, Dublin en Hickstead. De beste vier resultaten tellen voor de competitie waarvan de finale eind september in Barcelona wordt verreden. Over veertien dagen staat de wedstrijd in Rome op de kalender.

Uitslag FEI Nations Cup La Baule (Fra), 1.60m
1. Frankrijk, 8 str pnt – 0 barrage
2. Zweden, 8 str pnt – 8 barrage
3. Ierland, 14 str pnt
4. Zwitserland, 18 str pnt
5. België, 19 str pnt
6. Spanje, 22 str pnt
7. Duitsland, 29 str pnt
8. Nederland, 31 str pnt
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown (v.Oklund), 4 - 9
Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), 5 - 9
Frank Schuttert (Ommen), Chanti’s Champion (v.Champion du Lys), 9 - 4
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v.Indoctro), 5 - 4

Klik hier voor de volledige uitslag


Tussenstand 1e Europese Divisie, na 2 van de 8 wedstrijden (beste vier resultaten van zes wedstrijden tellen)
Duitsland – 150 (2/4)
Frankrijk – 190 (2/4)
Zweden – 140 (2/4)
Spanje – 100 (2/4)
Ierland – 80 (1/4)
Zwitserland – 70 (1/4)
Italië – 70 (1/4)
Nederland – 45 (1/4)

  • Deel dit artikel