Nederlandse springruiters 68ste CHIO Rotterdam bekend

Rsz dsc5551 vdl groep verdi tn nop van der vleuten maikel

Het wordt niet eenvoudig voor de Nederlandse bondscoach Rob Ehrens tijdens de komende 68ste editie van het CHIO Rotterdam. Immers het CHIO Rotterdam is een van de officiële observatiemomenten voor de Olympische Spelen later deze zomer in Rio de Janeiro. In het Kralingse bos starten 15 Nederlandse springruiters in de grote rubrieken en daar zitten vrijwel zeker de vier combinaties bij die ons land gaan vertegenwoordigen in Rio.

Tijdens het CHIO Rotterdam start de leden van de gouden teams van het afgelopen WK en EK Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Harrie Smolders. Verder zijn er startbewijzen voor Leopold van Asten, Marc Houtzager, Michael Greeve, Willem Greeve, Gert Jan Bruggink, Johnny Pals, Wout Jan van der Schans en Albert Zoer. Ook Rabotalenten Lisa Nooren en Jelmer Hoekstra starten tijdens het komende CHIO Rotterdam. Het laatste startbewijs werd toegekend aan regionaal talent en winnaar van de Equus beker en koninklijke medaille in 2015, Doron Kuipers.

Met deze zeer sterke Nederlandse vertegenwoordiging wordt het niet alleen voor bondscoach Rob Ehrens een interessante editie van het CHIO Rotterdam, ook de concurrentie uit het buitenland zal zich met veel interesse en strijdlust met de Nederlandse ruiters meten. Bondscoach Rob Ehrens maakt binnenkort zijn selectie bekend waarmee hij in de Furusiyya FEI Nations Cup voor kwalificatiepunten zal strijden.

  • Deel dit artikel