Nederlandse springequipe komt in La Baule fractie te kort

X4 Y9254

De Nederlandse springruiter equipe die in La Baule van start ging in de tweede etappe van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie kwam net te kort om een hoofdrol te spelen. Nederland eindigde met Spanje en Brazilië op de gedeelde vijfde plek. Routinier Jur Vrieling behoorde met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) tot het selecte gezelschap van zeven ruiters die in beide manches foutloos wisten te blijven. Frankrijk won de landenwedstrijd, voor de Belgen. terwijl Ierland en Groot-Brittannië de derde plek deelden. Zwitserland - vorige week ijzersterk winnaar in Lummen - eindigde in La Baule als laatste.

"We gingen niet naar La Baule om te winnen. Ik ben tevreden met deze plek. Voor Vincent Voorn, die met Quilan (v. Quidam's Rubin) aan de start kwam, was het met dit paard de eerste wedstrijd op dit niveau. Met zijn foutloze tweede manche ben ik zeer tevreden", aldus bondscoach Rob Ehrens, die constateerde dat het eerste foutje van deze combinatie verantwoordelijk was voor de tweede fout in de eerste manche. Voor Tim Hendrix, die met Very Nice (v. Cantos) aan start kwam was dit de tweede wedstrijd in hun loopbaan op dit niveau. "Ik vond dat Tim een hele sterke eerste manche reed, met één foutje. In de tweede manche verreed hij zich op de oxer na de sloot en ook de fout op de middelste van de driesprong was een ruiterfout. Jammer, maar het is niet anders", aldus Ehrens.

Voor de schimmel Avion (v. Cornet Obolensky) met Willem Greve was dit de eerste wedstrijd op dit niveau. "De eerste manche van Willem was een ongelukkige, maar de tweede manche was ijzersterk en ze hadden daarom dat foutje op de uitsprong van de driesprong niet verdiend", aldus Ehrens, die zeer ingenomen was met het ijzersterke optreden van Jur Vrieling. "Jur vormde samen met VDL Bubalu het geroutineerde duo en ik ben blij dat ze dubbel foutloos waren. Daardoor konden we de vijfde plek vasthouden. Daarnaast zijn twee van zulke ritten goed voor het zelfvertrouwen van Jur, want het toont aan dat ze op de goede weg zijn", vertelde de bondscoach, die de landenwedstrijd omschreef als een mooie proef, die niet lompzwaar was, maar waarin genoeg fouten werden gemaakt op alle hindernissen die het parcours telde. Daarbij was de tijd voor geen van de combinaties een probleem.

Uitslag Furusiyya FEI Nations Cup La Baule (1.60m):

1) Frankrijk - 4

2) België - 8

3) Ierland - 12

3) Groot-Brittannië -12

5) Nederland - 16

Vincent Voorn (Weert) - Quinlan (Quidam's Rubin x Acrobat) - 8 / 0

Tim Hendrix (Baarlo) - Very Nice (Cantos x Candillo) - 4 / (8)

Willem Greve (Markelo) - Avion (Cornet Obolensky x Pilot) - (12) / 4

Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 0 / 0

5) Brazilië - 16

5) Spanje - 16

8) Zwitserland - 20

Tussenstand Nations Cup 1e divisie na 2 wedstrijden:

1) Frankrijk - 190

2) België - 165

3) Zwitserland - 145

4) Spanje - 110

5) Ierland - 75 *

6) Zweden - 50 *

(* = resultaat na 1 wedstrijd)

  • Deel dit artikel