Nederlandse paardensportteams FEI Wereldruiterspelen bekend

NB Harrie Smolders Don VHP Z N O P NED D51 4022

Na afloop van het NK Dressuur in Ermelo zijn de teams bekend gemaakt die de acht verschillende paardensportdisciplines voor Nederland gaan vertegenwoordigen op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon (USA). 46 paarden en 103 personen vormen samen de Nederlandse delegatie die van 11 t/m 23 september in actie komen op het grootste sportevenement van Amerika dit jaar. Voor de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing en de Paralympische discipline para-dressuur staan in Tryon niet alleen wereldtitels op het spel, de prestaties tellen ook als kwalificatie voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo in 2020.

Dressuur Team NL

Bondscoach Rien van der Schaft: “Onze sport is in de breedte en in kwaliteit enorm gegroeid. In Tryon zijn er zes of zeven teams die aanspraak kunnen maken op de medailles. Ik ben heel blij dat we met dit team kunnen gaan, hiermee hebben we een kans om een medaille te winnen, of toch zeker in de buurt van het podium te komen. Ook onze reserves Adelinde Cornelissen met Aquido en Diederik van Silfhout hebben laten zien er klaar voor te zijn als we ze nodig hebben.”

Edward Gal

GLOCK’s Zonik N.O.P.

Hans Peter Minderhoud

GLOCK’s Dream Boy

Emmelie Scholtens

Apache

Madeleine Witte-Vrees

Cennin

Rien van der Schaft

Bondscoach

Edwin Enzerink

Teamveterinair

Springen Team NL

Maarten van der Heijden namens Rob Ehrens, die zelf afwezig was in verband met de deelname van het springteam aan de Nations Cup in Hickstead: “Rob zegt altijd dat het in de springsport allemaal enorm dicht bij elkaar ligt en ik kan niet anders dan dat beamen. De selectie van de springruiters is ijzersterk met als kopman natuurlijk de nummer een van de wereldranglijst Harrie Smolders. Ook de andere ruiters en paarden brengen al veel kampioenschapservaring mee. Frank Schuttert is wat dat betreft de benjamin van het gezelschap, maar ook die heeft al laten zien op het hoogste niveau succesvol te kunnen zijn.”

Frank Schuttert

Chianti’s Champion

Harrie Smolders

Don VHP Z N.O.P./ Emerald

Jur Vrieling

VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P.

Leopold van Asten

VDL Groep Beauty (meereizende reserve)

Marc Houtzager

Sterrehof’s Calimero

Rob Ehrens

Bondscoach

Arie Hoogendoorn

Teamveterinair

Para-dressuur Team NL

Bondscoach Joyce Heuitink: “We gaan met een sterk, ervaren team en individueel hebben al deze combinaties ook goede medaille kansen. Voor kwalificatie voor de Paralympics moeten we in de top drie rijden van het landenklassement. Daar gaan we natuurlijk voor, maar de concurrentie uit Engeland, Duitsland, Verenigde Staten, Denemarken en Australië is groot. Voor het eerst wordt de landenwedstrijd verreden op een dag en bepaald het resultaat van onze beste drie combinaties in de landenproef de teamuitslag. Dat maakt het denk ik wel spannender en minder voorspelbaar.”

Frank Hosmar

Alphaville N.O.P.

Sanne Voets

Demantur N.O.P.

Nicole den Dulk

Wallace N.O.P.

Rixt van der Horst

Findsley

Joyce Heuitink

Bondscoach

Brenda Hoogelander

Teamveterinair

  • Deel dit artikel