Nederlandse dressuurtop wil presteren in FEI Nations Cup Dressuur 2017

CHIO2016 288 HEIJKOOP Danielle Siro NOP CDIO NED

De Nederlandse dressuurruiters zullen ook in 2017 weer meestrijden in de FEI Nations Cup. Voor bondscoach Rien van der Schaft belangrijke wedstrijden op weg naar het Europeeskampioenschap dat van 21 tot en met 27 augustus 2017 in het Zweedse Gothenburg verreden wordt. “Het EK is onze grootste prioriteit, maar daarnaast wil ik dat we absoluut goed voor de dag komen in de FEI Nations Cup”, vertelt de bondscoach.

Voor Rien van der Schaft is het duidelijk. “Een groot internationaal kampioenschap is altijd het hoofddoel in een jaar, maar daarnaast zijn er meer wedstrijden die ik heel belangrijk vind. Als observatiewedstrijden voor het EK zijn het NK Dressuur in Ermelo en het CHIO Rotterdam aangewezen, daar ligt dus prioriteit.

Het CHIO Rotterdam is gelukkig ook weer een van de topwedstrijden waar een Nations Cup wedstrijd wordt verreden, dus dat komt helemaal goed uit. Behalve deze evenementen wil ik ook absoluut goed voor de dag komen met een team op verschillende andere FEI Nations Cups. Bij die wedstrijden gaat het om meer dan alleen meedoen, op een wedstrijd zoals het CHIO van Aken, daar wil je toch goed voor de dag komen! Ik hoop de wedstrijden ook te kunnen gebruiken om jongere ruiters en combinaties ervaring op te laten doen tussen de rotten in het vak. Dat levert die aankomende topruiters weer een ervaring die hun verdere carrière van pas komt.”

Het Nederlandse team bij de eerste FEI Nations Cup Dressuur in Compiègne bestaat uit. Adelinde Cornelissen met Aqiedo (v. Undigo), Daniëlle Heijkoop met Siro (v. Gribaldi), kersvers Olympisch kaderlid Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) en Jeannette Haazen met Dabanos D’04 (v. Abanos).

In 2016 won het Nederlandse kwartet de landenwedstrijd tijdens het CHIO van Rotterdam en werd vijfde in de eindstand van de FEI Nations Cup. “Dat eerste willen we heel graag herhalen,dat tweede moet dit jaar zeker beter”, zegt Rien van der Schaft vol overtuiging.

Kalender FEI Nations Cup Dressuur 2017:

CDIO5* Compiègne (FRA) 18-21 mei

CDIO4* Uggerhalne (DEN) 01-05 juni

CDIO5* Rotterdam (NED) 22-25 juni

CDIO5* Falsterbo (SWE) 13-16 juli

CDIO5* Aachen (GER) 19-23 juli

CDIO3* Hickstead (GBR) 27-30 juli

Het NK dressuur wordt van 14 tot en met 16 juli verreden in Ermelo, meer info op www.nk-dressuur.nl.

Het EK dressuur wordt van 21 tot en met 27 augustus 2017 verreden in het Zweedse Gothenburg; www.gothenburg2017.com.

  • Deel dit artikel