Nederlandse dressuurruiters zesde in landenwedstrijd Hagen

Hagen Team

Het Nederlandse dressuurteam is in de eerste landenwedstrijd van deze week, die in Hagen, als zesde geëindigd. Thuisland Duitsland was oppermachtig met Denemarken op zilver en de Spanjaarden die derde werden. Morgen rijdt een Nederlands team de landenwedstrijd in Falsterbo. Het beste resultaat van de twee wedstrijden telt voor Nederland in de FEI landencompetitie dressuur.

“We wisten dat we hier vandaag niet gingen winnen, maar met de zesde plaats zitten we toch wel ver weg van de top”, reageert bondscoach Wim Ernes. “Het zat ook niet helemaal mee. Utah het paard van Margo Timmermans was niet fit en daardoor hadden we maar drie combinaties over. Dan tellen alle resultaten mee. Marjan van der Jagt en Radetzky reden hun eerste wedstrijd op dit niveau. Marjan deed goed haar best, maar kreeg toch wat beginnersfoutjes. Kirsten Beckers reed goed en haar paard Broere Westpoint heeft de stijgende lijn te pakken.”

Nederland beleefde nog een angstig moment tijdens de wedstrijd. “Bonzanjo van Diederik van Silfhout trapte tijdens de warming-up, een minuut voordat ze hun wedstrijd moesten rijden een ijzer van zijn hoef af. De jury was gelukkig meewerkend, zodat Diederik als laatste mocht starten. Ook na deze onderbreking reden ze een goede proef, waarmee ze uiteindelijk achtste werden.”

“Maar we kwamen vandaag duidelijk tekort. Wil je meedoen dan moet je minimaal een combinatie in het team hebben die boven de 75 procent rijdt. De verschillen tussen de landen zijn klein, het niveau in de breedte verbetert nog steeds. We kunnen niet stil blijven zitten”, besluit Ernes

In de landenwedstrijd rijden maximaal vier combinaties per land de Grand Prix proef. De drie beste resultaten per land worden opgeteld en bepalen de totaalscore van een land. Het land met de hoogste score wint.

Uitslag FEI landenwedstrijd dressuur CDIO Hagen (Duitsland)

Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) - Broere Westpoint (v.Jazz), 70,220% (15e)

Marjan van der Jagt (Spier) – Radetzky (v.Houston), 68,240% (25e)

Diederik van Silfhout (Lunteren) - Bonzanjo. (v.Jazz), 71,900% (8e)

  • Deel dit artikel