Nederlandse amazones oppermachtig in Breeland Prijs

CHIO
NB Morssinkhof Skye 249 G Vingino Blue Morssinkhof Skye NED jpg 004
Foto: Nils Boeser

Een unicum in de CSI2* Breeland Prijs: de vijf snelste ritten werden gereden door vijf Nederlandse amazones. Skye Morssinkhof wist haar concurrenten af te troeven met een tijd van 53.99 seconden. Yoni van Santvoort werd tweede. Britt Schapers, gisteren winnares van de AON Prijs, werd ditmaal derde.

In deze rubriek direct op tijd bleven 16 van de 31 combinaties foutloos. Skye Morssinkhof reed met haar 12-jarige merrie G-Vingino-Blue strakke lijnen in hoge tempo om de overwinning te behalen. Skye Morssinkhof (20) is dit jaar, net als in 2022, opgenomen in het KNHS Talententeam.

De tweede plaats werd behaald door Yoni van Santvoort met Esprit. De combinatie klokte een tijd van 56.03. Met haar 15 jaar is Van Santvoort de jongste deelnemer aan CHIO Rotterdam dit jaar.

Britt Schaper (16) maakte het Nederlandse feestje compleet. Gisteren greep ze met Guidam Sohn de Second Z de overwinning in de AON Prijs, vandaag pakte ze de derde plaats in de Breeland Prijs met In the Air. Hilde Veenstra en Fleur Holleman grepen net naast het podium en werden vierde en vijfde.

De deelnemers van de CSI2*-rubrieke krijgen morgen en zondag weer de kans om te strijden voor de prijzen.

  • Deel dit artikel