Nederlands springteam voor Europees kampioenschap bekend

KNHS
NB NED Bart Bles Kriskras Dv Cooper vd Heffinck x Kashmir va DSC1969

Net terug van de Olympische Spelen in Tokio, waar de Nederlandse springruiters op de vierde plaats eindigden in de Landenwedstrijd, staat over twee weken het Europees Kampioenschap Springen in Riesenbeck op de kalender. Bondscoach Rob Ehrens gaat met een frisse equipe voor TeamNL naar het EK dat van 1 tot en met 5 september plaatsvindt.

De bondscoach selecteerde voor de komende titelstrijd Bart Bles met Kriskras DV, Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero, Frank Schuttert met Lyonel D, Harrie Smolders met Bingo du Parc en als reserve gaat Jur Vrieling mee met Fiumicino van de Kalevallei.

“Ik ga met een sterk team naar het EK. De komende weken zullen we zien nog in de flow te komen met het komend weekend bijvoorbeeld de wedstrijd in Valkenswaard en dan hoop ik dat we echt een vuist kunnen maken”, vertelt Rob Ehrens.

Van het EK-team kwamen alleen Harrie Smolders met Bingo de Parc in Tokio in actie. “Bingo du Parc heeft in Tokio alleen de laatste ronde van de landenwedstrijd gelopen. We hadden in het voortraject naar Tokio ook afgesproken dat daarop het EK zou volgen. We denken dat dat goed kan. Voor de paarden Beauville Z, Sterrehof’s Dante N.O.P. en Zypria S N.O.P. geldt dat die in Tokio genoeg gedaan hebben. In het kader van het paardenwelzijn gaan we deze paarden geen EK laten lopen. Na het EK volgt Aken en daarna maken we de balans op welke paarden fit-to-compete zijn voor de FEI Nations Cup finale in Barcelona”, legt Ehrens uit.

Tijdens het EK over veertien dagen wordt weer volgens de ‘normale’ format gereden. Vanuit de eerste wedstrijd worden de seconden omgezet in strafpunten, die meegenomen worden naar de Landenwedstrijd en die ook tellen voor het individuele klassement.

Nederlands team EK Springen

  • Bart Bles Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck), BWP, 11 jaar, bruin, ruin, eigenaar: SF Equestrian BV
  • Marc Houtzager Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), KWPN, bruin, ruin, 14 jaar, eigenaar: Stoeterij Sterrehof
  • Frank Schuttert Lyonel D (v.Little Joe), NRPS, bruin, ruin, 12 jaar, eigenaren: Jos Lansink en Onno Holtrust
  • Harrie Smolders Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), SF, vos, ruin, eigenaar: Copernicus Stables LLC
  • Jur Vrieling, reserve Fiumicino van de Kalevallei (v.Plot Blue), SBS, bruin, ruin, 10 jaar, eigenaren: Joeri Stevens en Geert de Sloover

Programma Europese Kampioenschappen Springen, Riesenbeck (Dui)

Woensdag 1 september 11.00 uur Snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

Donderdag 2 september 13.00 uur Landenwedstrijd (deel 1)

Vrijdag 3 september 13.00 uur Landenwedstrijd (deel 2), finale

Zondag 5 september

14.00 uur Individuele finale, eerste ronde

16.00 uur Individuele finale, tweede ronde

photo credits: Nils Boeser

  • Deel dit artikel