Nederlands Kampioen op zeer jonge leeftijd al op CHIO Rotterdam

Vdl Groep Verdi VAN DER VLEUTEN Maikel 3

Onze kersverse Nederlands kampioen Maikel van der Vleuten is in topvorm, evenals zijn paarden. Met VDL Groep Verdi NOP reed Maikel zich enkele weken geleden met twee mooie ritten naar een plek tussen de wereldtop in de wereldbekerfinale in Lyon en afgelopen weekend werd hij Nederlands kampioen met VDL Groep Eureka.

Ook tijdens het 66ste CHIO Rotterdam zal Maikel van der Vleuten in de ring verschijnen.

“Het CHIO Rotterdam is een belangrijke wedstrijd waar veel landen met hun sterkste teams vertegenwoordigd zijn. Voor Nederland is Rotterdam bovendien de enige landenwedstrijd en moeten we hier onze punten zien te halen,” aldus Maikel van der Vleuten. Of bondscoach Rob Ehrens voor de Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines een beroep op Maikel en VDL Groep Verdi NOP zal doen, hangt af van de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijden voorafgaand aan het CHIO Rotterdam. Van der Vleuten jr. en Verdi zijn in ieder geval voor de landenwedstrijd in Rome opgesteld in het team dat Nederland vertegenwoordigd (22 – 25 mei).

Toen Maikel van der Vleuten een kleine jongen was kwam hij al naar het CHIO Rotterdam. Eerst om naar z’n vader te kijken, Rotterdam was de enige landenwedstrijd in ons land dus daar mocht hij mee naar toe. Al snel was Maikel zelf ook in de ring te vinden. In eerste instantie bij de pony’s en later bij de Junioren en Young Riders heeft hij er menige competitie finale gereden. Nog steeds komt Maikel graag naar Rotterdam: “Het CHIO Rotterdam is echt een belangrijke wedstrijd met een heel goed deelnemersveld. Dat maakt de sport! En voor ons en de paarden is het ook allemaal heel goed in orde. De bodem en faciliteiten zijn altijd prima, ik hoop alleen dat het dit jaar ook mooi weer blijft, alhoewel de stallen er nu voorbereid zijn op een buitje” zegt Maikel van der Vleuten.

  • Deel dit artikel