Nederlands dressuurteam FEI Nations Cup in Vidauban

Rsz d2 maas

Het Nederlandse dressuurteam doet van 4 tot en met 8 maart in Vidauban mee aan de eerste landenwedstrijd van het seizoen. Al twee jaar op rij won Nederland deze wedstrijd en de FEI-landencompetitie. Voor de wedstrijd in Zuid Frankrijk kiest bondscoach Wim Ernes voor een mix van ervaring en jong talent. Laurens van Lieren, Lynne Maas en Dominique Filion vormen het team. Het CDIO3* in Vidauban is de eerste outdoor wedstrijd van dit seizoenen is de start van de FEI-landencompetitie 2015 die uit zes wedstrijden bestaat. Het CHIO Rotterdam van 18 en met 21 juni is er een van.

Aan de deelname in Vidauban heeft het team van bondscoach Wim Ernes goede ervaringen. Beide keren werd er gewonnen en die goede seizoenstart resulteerde ook twee jaar op rij in de totaal overwinning van de competitie. Naast de landencompetitie zijn de pijlen van Ernes en zijn ruiters gericht op het Europees kampioenschap medio augustus in het Duitse Aken. De dressuurruiters hebben een volle wedstrijdkalender. Aanstaand weekend is de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Gothenburg, waar Edward Gal met Glock’s Voice (v.De Niro) voor Nederland aan start komt, is in Ermelo het KNHS Indoorkampioenschap Subtop -klasse ZZ-Zwaar tot en met Zware Tour- en een paar dagen later begint de wedstrijd in Vidauban en vliegen een aantal combinaties naar Qatar. Medio april is de wereldbekerfinale in Las Vegas met drie Nederlandse combinaties aan start.

Voor de landenwedstrijd in Vidauban maakte bondscoach Wim Ernes derhalve een overwogen keuze. “Mijn doel bij de samenstelling van het team is een combinatie van ervaring en jonge, talentvolle, aankomende combinaties. En dat is gelukt.”

Voor de ervaring zorgt Laurens van Lieren met Ulysses la Haya (v.Gribaldi). Vorig jaar waren ze er ook bij in Vidauban, reden in Aken en kwamen in meerdere wereldbekerwedstrijden aan de start. Laurens’ partner Lynne Maas is het aankomende talent dat haar eerste landenwedstrijd rijdt. Met haar talentvolle paard Zamora (v.Krack C) vormt ze al jaren een combinatie en won al vele titels op alle niveaus. Vorig jaar nam ze deel aan de Grand Prix en de Grand Prix Special tijdens het CHIO Rotterdam. Dominique Fillion en Customzadels Wenicienta (v.Rosario) maakten hun internationale debuut vorige maand in Drachten. De laatste weken hebben ze veel progressie geboekt als mooie opmaat naar hun optreden in Vidauban.

Officiële website CDIO3* Vidauban: www.domaine-equestre.com/en

Wedstrijden FEI Landenwedstrijdencompetitie dressuur 2015

CDIO3* Vidauban (FRA), 4 – 8 maart

CDIO3* Wellington (USA), 24 – 28 maart

CDIO5* Rotterdam, 18 – 21 juni

CDIO5* Hagen (DUI), 8 – 12 juli

CDIO5* Falsterbo (ZWE), 9 – 12 juli

CDIO3* Hickstead (GBR), 15 – 19 juli

  • Deel dit artikel