Nederland winnaars van Furusiyya FEI Nations Cup Europe Division 1

Podium Hickstead Lws

De Nederlandse springruiters hebben onder leiding van bondscoach Rob Ehrens de FEI Furusiyya Nations Cup series in de 1e Westeuropese divisie winnend afgesloten. Dat resultaat kwam na de zevende plaats in de Nations Cup in Hickstead niet in gevaar. Duitsland won de wedstrijd in Hickstead. Nederland won dit seizoen de landenwedstrijden in Rotterdam en La Baule. In de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona gaat het om de titel tussen de beste 18 landen van de wereld. Eerst volgen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar Oranje tot de favorieten behoort.

“Er had vandaag meer ingezeten”, vertelt Ehrens vanuit Hickstead in Zuid Engeland. “We begonnen geweldig met drie foutloze ronden en stonden daarmee aan de leiding met Duitsland. Wout Jan van der Schans maakte met Aquila SFN in de laatste lijn een galopsprong te veel waardoor ze jammerlijk een fout kregen.” Nederland hield aansluiting maar vond zich na de 12 strafpunten van de overige drie teamleden terug op de zevende plaats in het klassement. “Jammer, de paarden waren gewoon een beetje van het pad in de tweede ronde.” De waterhindernis was het struikelblok. Audi’s Teavanta II C Z van Ruben Romp maakte er een springfout en de hengsten van Johnny Pals en Jur Vrieling weigerden een keer. “In de eerste manche had Glasgow van Jur zich oversprongen op de sloot”, verklaarde Ehrens het resultaat.

Nederland reed zelf niet voor de punten in Hickstead. Dat deed Duitsland wel en de Duitsers stegen daarmee naar de derde plaats in de eindstand van de competitie, achter Nederland en de Ieren.

De beste 7 landen van de competitie plaatsten zich voor de finale eind september in Barcelona. Voor de Britten, de Belgen en de Tsjechen zijn de druiven zuur. Zij mogen niet naar de finale. Groot Brittannië is in Rio de Janeiro samen met de Nederlandse ruiters wel favoriet voor Olympisch eremetaal.

  • Deel dit artikel