Nederland vijfde in landenwedstrijd Olympische Spelen

FEI
51332893724 43f51e693b k

Een enigszins teleurstellend resultaat voor Team NL op de Olympische Spelen van Tokio. Het Nederlandse dressuurteam eindigde op de vijfde plaats. Het goud gaat zoals verwacht naar Duitsland, de Amerikanen hebben zilver en de Britten gaan met brons naar huis. Edward Gal eindigde als beste Nederlander op de vijfde positie in een heel sterk deelnemersveld. Individueel voert de Duitse Jessica von Bredow-Werndl de uitslagenlijst aan.

Alex van Silfhout toont zich weinig tevreden met de vijfde plek die het Nederlandse team wist te bemachtigen. “We willen een medaille natuurlijk. Uiteindelijk moeten we reëel blijven. Twee van de drie Nederlandse paarden hebben heel weinig ervaring op dit niveau. Het kan in de toekomst nog veel beter, maar het is nu nog te pril allemaal. De meeste paarden hier hebben toch wel wat meer ervaring. Nederland heeft een heel aantal goede jonge paarden die straks veel kunnen betekenen voor de sport”

Edward Gal kwam met de spectaculaire Total US (v. Totilas) tot 79,89%. Volgens de bondscoach een knappe prestatie gezien de geringe ervaring van Total US. Hans Peter Minderhoud scoorde met Dream Boy 76,15%, Marlies van Baalen met Go Legend 71,29%. “Hans Peter heeft laten zien een vaste waarde te zijn voor het team. Ook Marlies rijdt hier met een jong paard en zij had de pech een paar fouten te hebben. Eigenlijk mogen we niet zeuren als we bedenken dat deze paarden nog maar weinig ervaring hebben. Er zijn landen die op dit moment beter zijn; zo eerlijk moeten we zijn.”

Lees hier het verslag van de rit van Marlies van Baalen

Lees hier het verslag van de rit van Hans Peter Minderhoud

Lees hier het verslag van de rit van Edward Gal

Kijk hier voor de uitslag.

  • Deel dit artikel