Nederland start als laatste in landenwedstijd

Loting FEI S5

De Nederlandse springruiterequipe heeft de achtste en laatste startpositie geloot in de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd, die morgenmiddag in het Rotterdamse ruiterstadion wordt verreden.

Naast Nederland strijden ook de teams van Frankrijk, Ierland, Zwitserland en Duitsland om de punten die verzameld moeten worden om zich te plaatsen voor de finale van deze competitie, die begin oktober in Barcelona wordt verreden. Naast deze vijf landen komen ook teams uit Groot-Brittannië, de USA en Brazilië aan de start.

De beide chef's d'équipe gaven aan de landenwedstrijd van Rotterdam te zien als een belangrijke wedstrijd in het kader van hun voorbereidingen op de Wereldkampioenschappen, die in de eerste week van september in het Franse Caen worden verreden. De landen die in Rotterdam van start gaan komen met het sterkst mogelijke team aan de start, want op de persconferentie die aan de loting vooraf ging dichtten alle bondscoaches hun eigen team grote kansen toe om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Startvolgorde Furusiyya FEI Nations Cup Rotterdam:

1) Ierland *

2) Brazilië

3) Frankrijk *

4) Groot-Brittannië

5) Duitsland *

6) Zwitserland *

7) USA

8) Nederland *

- Jeroen Dubbeldam - Zenith SFN (Rash R x Fuego du Prelet)

- Maikel van der Vleuten - VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I)

- Harrie Smolders - Emereld (Diamant de Semilly x Carthago)

- Gerco Schröder - Glock's London N.O.P. (Nabab de Reve x Chin Chin)

De met een * gemerkte landen rijden voor kwalificatiepunten

  • Deel dit artikel