Nederland sluit Nations Cup Europe Division 1 serie winnend af

Rsz bsf2755 usa vindicat w springsteen jessica1

Ondanks het feit dat de eerste ruiter van het Oranje kwartet Vincent Voorn met Quilan (v. Quidam's Rubin) de eerste manche van de Furusiyya FEI Nations Cup in Dublin beëindigde met 24 strafpunten kon Nederland dankzij foutloze ritten van Leopold van Asten met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker), Johnny Pals met Vignet (v. Heartbreaker) en Wout-Jan van der Schans met Capetown (v. Oklund) de eerste manche in leidende positie afsluiten.

In de tweede ronde revancheerde Voorn zich met een foutloze rit. Van Asten liep tegen twee springfouten aan, Pals noteerde er vier en Van der Schans liet driemaal een paal naar beneden rollen, waardoor Nederland uiteindelijk gedeeld als zesde eindigde.

De USA, die vorige week ook al de landenwedstrijd van Hickstead wist te winnen, eindigde na de eerste manche op vier punten achterstand van de leidende Nederlanders en Britten. In de tweede manche wisten de eerste drie rijders voor de USA hun lei schoon te houden, waardoor zij op een totaal van vier strafpunten bleven staan. Charlie Jayne en Jessica Springsteen met Vindicat W (v. Guidam) behoorden tot het trio dat dubbel foutloos wist te blijven. De derde die dat presteerde was de Brit Spencer Roe, die net als Springsteen met een KWPN'er Wonder Why (v. Padinus) aan de start verscheen. Van de 32 paarden die in deze landenwedstrijd van start gingen waren maar liefst tien paarden in Nederland gefokt.

De Britten grepen hun allerlaatste kans om zich te plaatsen voor de finale, want zij eindigden achter de Amerikanen als tweede, maar pakten wel de volledige honderd punten, waardoor zij zich als zesde Europese land voor de finale wisten te plaatsen. De wedstrijd verliep desastreus voor Duitsland. Ludger Beerbaum werd geconfronteerd met een onwillige Chaman. Beerbaum, die als eerste ruiter in Dublin van start ging, moest in de eerste manche na twee weigeringen van zijn paard op de insprong van de driesprong de piste verlaten. Nadat Chaman in de tweede manche opnieuw weigerde voor deze insprong besloot Beerbaum de piste vrijwillig te verlaten. Toen ook de tweede Duitser Patrick Stühlmeyer in de tweede manche tegen twee weigeringen oliep was duidelijk dat Duitsland deze wedstrijd als laatste zou beëindigen.

Nederland sloot deze Furusiyya FEI Nations Cup Europe Division 1 samen met Frankrijk winnend af, waarbij Duitsland als derde eindigde. Ierland, Zwitserland en de Oekraïne wisten zich niet voor de finale in Barcelona (van 9 tot en met 12 oktober) te plaatsen.

Uitslag Furysiyya FEI Nations Cup Dublin:

1) USA - 4

2) Groot-Brittanië - 8

3) Ukraïne - 16

3) Frankrijk - 16

3) Zweden - 16

6) Ierland - 20

6) Nederland - 20

- Vincent Voorn (Weert) - Quinlan (Quidam's Rubin x Acrobat) - (24) / 0

- Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Zidane (Heartbreaker x Carlando) - 0 / 8

- Johnny Pals (As, B.) - Vignet (Heartbreaker x Iroko) - 0 / (16)

- Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - Capetown (Oklund x Carlino) - 0 / 12

8) Duitsland - 24/el.

Stand Furusiyya FEI Nations Cup Europe Division 1 (na 8 wedstrijden):

1) Nederland - 345

1) Frankrijk - 345

3) Duitsland - 305

4) Zweden 300

5) België - 295

6) Groot-Brittannië - 290

7) Spanje - 282.5

8) Zwitserland - 280

9) Ierland - 257.5

10) Ukraïne - 250

  • Deel dit artikel