Nederland met sterk team naar Hickstead

Rsz bsf 7243 vdl bubalu vrieling jur

In de laatste wedstrijd waar het Oranje kwartet punten kan pakken in het kader van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie, aanstaande vrijdag in het Engelse Hickstead, heeft bondscoach Rob Ehrens opnieuw een sterk team weten te formeren. Naast Jur Vrieling met VDL Bubalu komt ook Rabo Talent van Jaar Frank Schuttert aan de start met Winchester HS. Het team wordt gecompleteerd door Wout-Jan van der Schans met Capetown en Bart Bles met Lord Sandro DDH. Johnny Pals en Vignet gaan mee als reserve.

Jur Vrieling en de KWPN goedgekeurde hengst VDL Bubalu zijn bezig aan een sterk seizoen. Zij gingen voor Nederland dit jaar succesvol van start in de landenwedstrijden van Lummen, La Baule (waar ze zelfs twee maal foutloos bleven) en Rome. Daarnaast zegevierden zij in de Grote Prijs van Treffen. Ook maakten zij in 2012 deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op de Olympische Spelen.

Frank Schuttert en de altijd spectaculair springende Winchester HS maakten indruk in Lanaken door het winnen van de Grote Prijs. In de Grote Prijs van Rome eindigden ze als derde en in de Grote Prijs van Europa in Aken eindigde de combinatie als vijfde. In de landenwedstrijd in Aken realiseerde Schuttert na de eerste manche met een foutje te hebben afgelegd een foutloze tweede ronde.

Wout-Jan van der Schans en Capetown reden zich dankzij top tien klasseringen in de Grote Prijzen van Treffen (3de), Gothenburg (6de) en San Giovanni in Marignano (2de en 8ste) in de kijker bij de bondscoach. Hun eerste landenwedstrijd reden ze onlangs in het Zweedse Falsterbö en daar waren ze in beide manches foutloos.

Ook Bart Bles reed zich op een met Van der Schans vergelijkbare wijze in de kijker van Ehrens. Nadat in 2013 Bart en Lord Sandro vierde werden in de Grote Prijs van Arnhem werden ze derde in de Grote Prijs van Assen, vijfde in de Grote Prijs van Drachten en reden de landenwedstrijd van Lummen rond met 0 en 4 strafpunten. In Ebreichsdorf werden ze tweede in de Grote Prijs, wederom vierde in de Grote Prijs van Arnhem en ze reden in Falsterbö de landenwedstrijd rond met 0 en 4 strafpunten.

Op Johnny Pals en Vignet werd na aansprekende resultaten door Ehrens een beroep gedaan voor de openingswedstrijd van het seizoen in het Belgische Lummen. Daar realiseerden zij een foutloze eerste manche en in de tweede ronde kregen ze twee springfouten. In Sankt Gallen reed de combinatie rond met één strafpunt in de eerste en met een balkje in de tweede omloop.

"We staan na drie wedstrijden op de vierde plek en willen proberen die plaats als het kan nog iets te verbeteren. Daarnaast zullen we in Hickstead, maar ook in Dublin een week later, ons best doen om voor andere landen punten weg te kapen", vertelde bondscoach Rob Ehrens.

In Hickstead strijden Ierland, Groot-Brittannië, Duitsland en België met Nederland om de punten. Voor Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië is Hickstead uitermate spannend, want zij vormen momenteel de staart van het klassement en moeten nu, net als België dat vijfde staat, vol aan de bak. Niet alleen in Hickstead, maar ook in Dublin. "De maandag na de wedstrijd in Hickstead maak ik mijn team voor de wereldkampioenschappen bekend", aldus Ehrens.

  • Deel dit artikel