Nederland loot derde startpositie in Aken

AKEN (KNHS) - Het Nederlandse team heeft in de de FEI Nations Cup competitie, die donderdagavond in Aken wordt verreden, de derde startpositie geloot. Voor Nederland is Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN de eerste ruiter die in de ring komt, gevolgd door Jur Vrieling met VDL Bubalu.

Gerco Schroder is samen met Eurocommerce New Orleans de derde ruiter die van start gaat, terwijl Jeroen Dubbeldam met BMC van Grunsven Simon de rij sluit.

"De paarden hebben op dinsdag een inloopwedstrijd gelopen en lijken allen goed in vorm. Ik kan misschien van veel dingen wakker liggen, maar niet van de wedstrijd van morgen", aldus een optimistische bondscoach Rob Ehrens, die voor het eerst in Aken aan de start verschijnt met een team dat aan de leiding gaat in de strijd om de FEI Nations Cup competitie.

Gaat de landenwedstrijd voor de springruiters van start om 19.30 uur morgenavond, morgenochtend om 09.00 uur rijdt de eerste dressuurruiter het dressuurstadion in voor de landenwedstrijd. Marlies van Baalen start voor Nederland als eerste met BMC Phoebe DVB (09.54 uur), terwijl Hans Peter Minderhoud als tweede Nederlander van start gaat met I.P.S. Tango (11.48 uur). Edward Gal rijdt Sisther de Jeu om 14.09 uur binnen, terwijl Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival om 16.03 uur zal starten. Veel belangstelling zal ook uitgaan naar Matthias Alexander Rath, die voor Duitsland met Totilas aan deze wedstrijd deelneemt. Zij beginnen hun Grand Prix proef om 15.36 uur.

  • Deel dit artikel