Nederland brengt vader en zoon Van der Vleuten samen in Oranje kwartet

Sankt Gallen (KNHS) - Tijdens de derde landenwedstrijd in het kader van de FEI Top League competitie, die vrijdag in het Zwitserse Sankt Gallen wordt verreden, heeft bondscoach Rob Ehrens een beroep gedaan op vader én zoon Van der Vleuten. Voor Rabo Talent van het Jaar Maikel betekent dit zijn debuut op het hoogste niveau van de mondiale springsport. Hij zal de KWPN goedgekeurde hengst Verdi aan de start brengen. Zijn vader doet een beroep op VDL Groep Utascha SFN, die zowel in La Baule als in Rome een bijdrage leverde aan de goede prestaties van het Oranje kwartet, dat nu met 2.5 p. achterstand derde staat in het tussenklassement.

De twee overige plaatsen in het Nederlandse team zullen naar alle waarschijnlijkheid worden ingenomen door Jur Vrieling met VDL Bubalu en Leon Thijssen met Tyson. In La Baule presteerde Vrieling zeer sterk in de landenwedstrijd, met een foutloze openingsronde en één fout in de tweede manche. Leon Thijssen bewees de afgelopen weken zijn toppaard Tyson in glanzende vorm te hebben, door twee weken geleden de Grote Prijs van Pforzheim winnend af te sluiten en afgelopen weekeinde beslag te leggen op de derde plaats in de Grote Prijs van Lamprechthausen. Piet Raijmakers jr., die onlangs nog tijdens Indoor Brabant veel indruk wist te maken door met Van Schijndel's Rascin vierde te worden in de Grote Prijs, gaat mee als vijfde ruiter.

"We hebben in La Baule ietwat pech gehad. In Rome hebben we ijzersterk geacteerd en ik ben er van overtuigd dat we in Sankt Gallen de goede vorm kunnen vasthouden", verklaarde bondscoach Rob Ehrens, die rekent op een plek bij de eerste drie. "Uitgangspunt voor deze serie van drie wedstrijden - La Baule, Rome en Sankt Gallen - is voor mij geweest dat we na deze drie wedstrijden twintig punten moesten verzamelen. Een overwinning levert tien punten op, een tweede plek zeven en een derde plek zes. We staan nu op 13.5 p., dus weten de ruiters wat ik van hen verwacht. Die twintig punten zijn voor mij erg belangrijk, omdat we dan in alle rust even gas terug kunnen nemen, om ons optimaal voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het EK in Madrid, waar onze laatste en enige kans ligt kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen van 2012. Aan de andere kant gaf de prestatie die we in Rome hebben neergelegd heel veel vertrouwen. We wisten dat we met het sterkste team naar Rome gingen. Als dan je vierde man niet meer van start hoeft te gaan, omdat we in de tweede manche na drie ruiters de wedstrijd al hadden gewonnen, dan is dat heel goed voor het zelfvertrouwen van het gehele Oranje kwartet!", aldus Ehrens.

De FEI Nations Cup wedstrijd wordt verreden op vrijdag 3 juni. De eerste manche begint om 13.30 uur en is afgelopen om 15.00 uur. De tweede manche in de Gründenmoos begint om 15.40 uur en de uitslag zal rond 17.00 uur bekend zijn.

  • Deel dit artikel