Nationale Autoshow live vanaf CHIO Rotterdam

Autoshow 578

Vrijdag 19 juni a.s. tussen 15.00 uur en 16.00 uur wordt het wekelijkse radioprogramma de Nationale Autoshow live uitgezonden vanaf het CHIO Rotterdam. Hoe gaat het met de autoindustrie? Welke nieuwe modellen worden op de markt gebracht? Hoe wordt er omgegaan met duurzaamheid in de autoindustrie? Ook komt mobiliteit in de breedste zin van het woord aan bod. Van filebestrijding tot manieren om mobiel te werken, alles komt langs in de BNR Nationale Autoshow gepresenteerd door Meindert Schut en Wouter Karssen.


Het eerste deel van de uitzending (15.00-15.30) gaat over dealerholdings. Clem Dickmann, directeur van kennisbureau Aumacon, presenteert een onderzoek – de top 100 dealerholdings. Daarin beschrijft hij welke dealerholdings in Nederland het wel, en welke het niet goed doen. Topman Simon Luijckx van PGA Nederland, één van de grootste holdings van ons land, schuift ook aan. Zijn holding maakte afgelopen jaar veel winst, terwijl de markt kromp. Hoe heeft hij dat gedaan?

In het tweede deel van de uitzending (15.30-16.00) komt Erik Boertjes van Allianz Nederland aan het woord. Met hem wordt gesproken over het businessmodel van de autoverzekeraar. Met de komst van de zelfrijdende auto is er een grote verandering op komst. Hoe speelt Allianz daarop in?

  • Deel dit artikel