Naschoolsproject Werken als een paard op bezoek bij AVR

Whats App Image 2017 11 28 at 19 31 25

De kinderen van het naschoolse project Werken als een Paard doen bijzondere ervaringen op. Zo zijn ze pas op bezoek geweest bij AVR, Afval Verwerking Rijnmond. De kinderen hebben geleerd hoe AVR het afval uit (onder andere) Rotterdam verwerkt, welke beroepen je allemaal kunt uitoefenen met betrekking tot afvalverwerking en... waarom er een valkenier bij AVR werkt!

Tijdens de rondleiding over het terrein hebben de kinderen van alles geleerd over het omzetten van afval in energie. Zo weten ze nu hoeveel keer je kunt douchen door de verwerking van 1 volle vuilniszak. Of hoeveel stoeptegels er worden gemaakt van het restafval dat 1 persoon in 1 jaar produceert.

De valkenier werkt bij AVR om ervoor te zorgen dat o.a. de meeuwen en andere vogels het afval niet pakken. Toen er nog geen valkenier was bij AVR lag er in een grote straal om AVR overal afval dat de vogels hadden laten vallen. De valken jagen de vogels (en muizen) weg. Dus de valkenier heeft een fulltime job bij AVR. De valk mochten de kinderen niet aaien, maar de valkenier heeft ook een uil en die mochten ze wel aaien!

Het was weer een leuke en leerzame middag! Dank aan AVR, een van onze trouwe leden van Sociëteit Schoufour.

  • Deel dit artikel