Nanna Skodborg Merrald wint Grand Prix Special

CHIO
Nanna Skodborg Merrald
Foto: Danielle Vink

De CDIO5* Grand Prix Special is vandaag gewonnen door de Deense Nanna Skodborg Merrald met de hengst Blue Hors Don Olymbrio. Op de tweede plaats eindigde Patrik Kittel (SWE) met Touch Down en de Britse Becky Moody werd derde met de tienjarige KWPN'er Jager Bomb.

Het was de eerste keer dat Nanna Skodborg Merrald in Rotterdam startte. Met haar zestienjarige Blue Hors Don Olymbrio reed ze een solide proef die door de jury unaniem beloond werd met een eerste plaats en een score van 75.915 %. De amazone gaf zelf aan dat dit een van hun allerbeste proeven was. "Het was een spannende strijd met Patrik en het was ook leuk dat Edward weer terug in de ring is. De atmosfeer in het stadion was geweldig, het was imposant maar Don Olymbrio bleef heel goed bij me. Ik kan niet meer wensen, hij heeft het geweldig gedaan vanavond." Ook voor de Deense ruiters is het CHIO Rotterdam een observatiemoment voor de komende Olympische Spelen.

Patrik Kittel reed de 12-jarige Touch Down naar een score van 75,106% en de proef van Becky Moody met Jagerbomb werd gewaardeerd met 74,681%. De beste Nederlander was Edward Gal die met GLOCK's Total US op een vierde plaats eindigde met een score van 73,149%. Marlies van Baalen en Habibi DVB eindigden op een tiende plaats.

  • Deel dit artikel