Nagenieten van CHIO 2023 met Jos Lansink

CHIO
LF 2023 Jos Lansink 7
Foto: Liesbeth Foppen

Voor de derde keer op rij wonnen Team NL springruiters de Longines FEI Jumping Nations Cup™️. Het was spannend tot de allerlaatste rit. Publiek, gasten, sponsoren, organisatie, vrijwilligers, standhouders, iedereen ging uit zijn dak. We genieten na met TeamNL bondscoach Jos Lansink.

Jos: “Ik ben nog steeds blij. Er is maar één landenwedstrijd in Nederland en die dan meteen je eerste twee jaar als bondscoach winnen, mooier kan niet. Ik ben ook blij met de manier waarop, iedere combinatie heeft zijn bijdrage geleverd, samen heeft het team de winst binnengesleept. De winst van Willem Greve in de Grote Prijs was natuurlijk ook een opsteker. Willem heeft verdiend gewonnen. Hij had echt naar Rotterdam toegewerkt en als dat dan lukt, is dat super. Zijn eerste ronde was al heel mooi en zijn barrage was echt fantastisch, alles lukte, paard en ruiter gaven alles. Hier droomt iedere ruiter van. En iedere bondscoach ook.

Als team de landenwedstrijd in eigen land winnen en dan ook nog een Nederlander die de Grote Prijs wint, beter kan niet. Naast deze successen was ik verder ook heel blij met het CHIO 2023. De twee sterren springtour is deels een commercieel verhaal, maar ik vind het ook super dat andere ruiters dan de absolute top een kans krijgen om op een concours als het CHIO te starten. Ik zeg houden zo!

De opzet van het CHIO de laatste jaren vind ik ook veel beter en het tijdstip van de landenwedstrijd zelfs perfect. Alles zat lekker vol en op het plein van het Stroodorp was het ook heel gezellig. De mensen leefden overal echt mee, de sfeer was super, Prinses Beatrix was aanwezig. Alles zat mee, zelfs het weer. Over de opzet gesproken, ik vond het dubbellaags zijn van Top Gun en Egano hospitality ook duidelijk extra sfeer geven, iedereen leefde mee. Overigens hoop ik dat dit niet de laatste keer is geweest dat Rotterdam een landenwedstrijd mocht organiseren. Persoonlijk vind ik dat het CHIO met haar historie die status verdient en ditzelfde geldt voor Nederland paardenland. Maar die beslissing is aan de FEI ……. Ik hoor dat jullie er vertrouwen in hebben en dat is al het begin. Dat hadden wij ook voor het begin van de Longines FEI landenwedstrijd vrijdag, die we zoals bekend wonnen. Het moet dus goed komen.”

Wij duimen met je mee Jos en hopen dat het CHIO Rotterdam deel mag blijven uitmaken van de Longines League of Nations. In ieder geval heb jij met de Team NL springruiters gezorgd voor een onvergetelijke middag met fantastische paardensport in het Kralingse Bos.

  • Deel dit artikel