Nagenieten van CHIO 2023: Daan Adams

CHIO
NB CHIO221 Ginette vd Kempenhoeve Adams Daan NED DSC1505
Foto: Nils Boeser

Tweevoudig winnaar van een CSI2* rubriek, een droomdebuut op het CHIO Rotterdam. En het doel van de introductie van de 2* rubrieken om jong talent een kans te geven is behaald. We genieten na met Daan Adams.

Daan Adams was al diverse keren op het CHIO aanwezig als publiek en mocht dit jaar in de allereerste twee sterren tour aan de start komen. Daan: “Ik ben zestien jaar en woon in het Brabantse Veldhoven waar ik ook vandaan kom. Ik zit nog op school waar ik bedrijfskunde economie doe. In een sportklas, ik ben een aantal uren op school en verder besteed ik mijn tijd aan de paarden. Wij hebben thuis een pensionstal / manege waar ik ca. twintig paarden van mezelf heb. Deels opfok en ruim tien sportpaarden. Mijn toekomst zie ik het liefst in de paarden en als dat niet lukt, wil ik graag loodgieter worden, iets heel anders, maar wel aansluitend bij mijn opleiding. Ik was dus al diverse keren op het CHIO geweest en wist wat ik kon verwachten qua entourage. Ik vond het geweldig om er nu te mogen rijden, maar vond het verder niet spannend ofzo, ik heb gewoon mijn rondjes gereden.

Ik hoop dat ik volgend jaar weer welkom ben. Ik had twee paarden bij me, Ginette van de Kempenhoeve voor het 1.30m en Dorado Moon voor het 1.40m. Ginette is een elfjarige merrie van ons zelf en Dorado een achtjarige ruin die ik geleend had voor het CHIO, omdat ik verder geen geschikt paard had. Met Ginette won ik twee van de drie twee sterren rubrieken die ik met haar reed. Onverwacht enerzijds, maar anderzijds, als zij fijn haar rondje loopt, zit ze vaak bij de top drie. Ja, het CHIO was genieten voor mij. Als ruiter, maar ook weer als publiek. Met als hoogtepunt de landenwedstrijd die Nederland won in het bijzijn van Prinses Beatrix, wat was dat genieten”.

Wij hebben van jou genoten, Daan en hopen dat we je nog vaak in de Rotterdampiste zien rijden!

  • Deel dit artikel