Moen & Van Oosten vinden bij CHIO de perfecte zakelijke doelgroep

CHIO
Chio dag 1 21 06 18 DSC7330

Bij Moen & Van Oosten Architecten heeft de stalplaat die ze al weer twee jaar geleden ter ere van hun 10 jaar lidmaatschap van de Vrienden van het CHIO Rotterdam ontvingen een mooi plekje. Het Rotterdamse architectenbureau, dat volgens zijn oprichter gevestigd is op het mooiste plekje van Rotterdam (Westerkade), is al sinds de begintijd van de Vrienden van het CHIO, lid van de business club. Henk Moen, directeur van het bureau, komt al veel langer naar het CHIO Rotterdam. Waarom komt deze architect, bouwkundige en BREEAM expert, zo graag naar het CHIO Rotterdam?

“Ik kom al jaren met veel plezier naar de ontvangst van Dura Vermeer op de donderdag. Daar ontmoet je elk jaar weer iedereen in de vastgoedwereld, van schilder tot burgemeesters. De perfecte doelgroep voor ons als architecten. En voor mij ook een soort reünie. Ik ontmoet er elk jaar een aantal mensen met wie ik jaren geleden in Delft gestudeerd heb. Dat maakt het CHIO elk jaar extra leuk.

Zelf heb ik geen directe affiniteit met de paardensport, maar mijn vrouw wel, die heeft zelf ook gereden, dus op de andere dagen van het evenement kijken we graag naar de sport. Zakelijk is het netwerk van het CHIO erg interessant. Ons architectenbureau is vooral gespecialiseerd in utiliteitsbouw, maar we doen af en toe ook wel woningbouw. Men kent ons misschien van onze projecten op luchthavens. Zo’n 15 jaar geleden hebben wij een energie neutraal gebouw op Schiphol ontworpen en meer recent een gebouw dat volledig cradle-to-cradle is. Recent hebben wij op The Hague Rotterdam Airport de uitbouw van de vertrekhal en de nieuwe brandweerkazerne ontworpen. Ook bij deze gebouwen stond duurzaamheid centraal. Bij de keuze van onze materialen maar bijvoorbeeld ook in de zonneschoorsteen van de brandweerkazerne, waarmee we de douches in het gebouw van warm water voorzien."

Een mooi Rotterdams bureau bekend van mooie duurzame projecten. Dit jaar heeft Henk z’n reünie helaas moeten missen en z’n vrouw de sport, maar ze kijken alweer uit naar volgend jaar! En Henk Moen zien we vast al eerder, tijdens een van de Vriendenbijeenkomsten die als de Coronamaatrdegelen het toestaan dit najaar zeker weer plaats vinden.

vlnr Martien de Groene (De Groene Groep), Roelof Gortemaker (Gortemaker, Algra en Feenstra) en Henk Moen (Moen & Van Oosten architekten)

  • Deel dit artikel
Vrienden van het CHIO