Mischa Everse wint startkaart CHIO Rotterdam

IMG 1284

Vandaag vonden bij de Voornruiters in Utrecht de gezamenlijke regiokampioenschappen springen in de klassen Z en ZZ voor pony's en paarden plaats. De overall winnaar van alle regio's mocht de Randstadcup in ontvangst nemen. Bij de pony's was dat Isabelle Roepel en in de klasse ZZ paarden was de Randstadcup voor Mischa Everse - van de Kraats. In de klasse Z was de Randstadcup voor Belinda de Graaf uit de regio Utrecht maar was het kampioenslint voor Zuid-Holland ook voor Mischa Everse - van de Kraats met GoGo. Met haar overwinningen verdiende Mischa Everse ook als eerste een startbewijs voor de CHIO Zuid-Holland Cup tijdens de 70ste editie van het CHIO Rotterdam van 21 t/m 24 juni a.s.

Mischa Everse domineert klasse Z en ZZ
Mischa Everse was met Kerswin van 't Roosakker een van de vier Zuid-Hollandse combinaties die zich na 2 foutloze ritten voor de barrage plaatste. Uiteindelijk wist Mischa Everse de tijd te kloppen van de combinatie die al eerder de Randstadcup won, Marco Sas met Eastbourne. Daarmee won Everse de Randstadcup in de klasse ZZ én het regiokampioenschap voor Zuid-Holland in deze klasse. Annelies Boer werd reservekampioen met Nico vd Bernsehoeve Z en Siebe Kramer werd derde met Evermeta en verdiende daarmee evenals Everse en Boer een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen.

In de klasse Z paarden bleef het spannend tot de laatste barrage-rit van Mischa Everse van de Kraats met Go-Go. Elf combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage. Om naast regiokampioen ook winnaar van de Randstadcup te worden moest Mischa Everse foutloos blijven én de tijd van de Utrechtse Belinda de Graaf van 32.98 sec kloppen. Alle balken bleven in de lepels bij Mischa en Go-Go, haar tijd was echter met 34,99 sec niet snel genoeg voor de overall overwinning, die ging naar Belinda de Graaf en Nut Specials Ecantos. Haar foutloze rit leverde Mische Everse wel het regiokampioenschap voor Zuid-Holland. Jordi van Oosterhout was tweede en derde vandaag in de Zuid-Hollandse ranglijst en daarmee ook afgevaardigd naar de landellijke kampioenschappen.

Isabelle Roepel zet zegetocht voort
Bij de pony's werd de Rotterdamse Isabelle Roepel met haar pony Breitling overall winnaar en regiokampioen voor Zuid-Holland in de klasse Z-DE. De carrière van deze combinatie verloopt voorspoedig. Vorig jaar werd Isabelle Roepel Nederlands kampioen in de klasse L met Breitling en afgelopen zomer won ze het regiokampioenschap in de klasse M. Vandaag is daar dus de kampioenstitel in de klasse Z aan toegevoegd en de prestigieuze Randstadcup.
Haar clubgenoot Lianne Korevaar werd met Zeolieta regiokampioen in de klasse ZZ-DE. Tijn de Blaauw werd met Hunter regiokampioen in de klasse Z-C. Hij mag samen met reservekampioen Pollie Gaasbeek naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. Ook voor Isabelle Roepel en Lianne Korevaar zijn er tickets voor Ermelo.

"Ik heb genoten van mooie en spannende wedstrijden met fantastische winnaars" zegt Andre van Overbeek, voorzitter van de regio Zuid-Holland. "En ik ben supertrots dat Zuid-Hollandse amazones in maar liefst twee klassen de Randstadcup hebben gewonnen!"

Programma regiokampioenschappen
Morgen vindt het regiokampioenschap springen pony's plaats bij Les Chevaliers in Bodegraven. Op zondag 25 februari vinden de regiokampioenschappen springen paarden B t/m M plaats bij PSV Lickebaert in Maassluis.

  • Deel dit artikel