Mis het niet, de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge

CHIO
JK Laurens van Lieren Ego Rotterdam Make It Happen DSC 4337

Geen CHIO Rotterdam dit jaar. En ook heel veel andere (hippische) topsportevenementen moeten we in deze topsportzomer 2020 node missen. Dressage @ Hickstead en het CHIO Rotterdam hebben de handen ineen geslagen en een online top dressuur evenement georganiseerd op 18 & 19 juli as. Twee dagen lang kun je maar minstens drie uur van topdressuur op Grand Prix niveau genieten via rotterdamhicksteadgpc.com en Horse and Country TV (online maar in Nederland ook via vrijwel alle kabelproviders) met live commentaar van Grand Prix juryleden Mariette Sanders - van Gansewinkel en Stephen Clark. Je mag ook zelf meejureren via de Spectator Judging App.

Maar liefst 40 Grand Prix combinaties uit Nederland, Groot-Brittannië, België, Ierland, Denemarken en Australië komen aan start, inclusief regerend Olympisch kampioene Charlotte Dujardin (GBR). Hun Grand Prix proeven zijn op 18 juni in Rotterdam en op 24 juni in Hickstead gefilmd, op de plek van de jury bij C stond een filmcamera! Voor alle deelnemers was dit de eerste keer sinds lock down dat de slipjas weer tevoorschijn kwam en 'the moment of truth' om te zien of alle training van de afgelopen maanden effect heeft gehad.

Het deelnemersveld zeer interessant met bekende en ervaren ruiters, denk aan bijv. Charlotte Dujardin, Patrick van der Meer, Laurens van Lieren, Emile Fauré, Jorinde Verwimp en Danielle Heijkoop. Maar ook aanstormende talenten zoals Jeanine Nieuwenhuis, Alexa Fairchild, Romy van der Schaft en Ellie McCarthy. Datzelfde is het geval bij de paarden... Charlotte Dujardin en MSJ Freestyle beschikken weliswaar beiden over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau maar andere ruiters brengen zeer veelbelovende, relatief onbekende paarden uit, waarvan we in de toekomst zeker gaan horen.

Op 18 en 19 juli a.s. nemen Mariette Sanders en Stephen Clarke plaats in hun virtuele juryhokjes (achter de TV) en geven zij commentaar. De proeven worden afgewisseld met interviews met de deelnemers. Nog leuker wordt het als je zelf mee jureert! Dat kan via de Spectator Judge app, die je gratis kunt downloaden via de Apple Store of Google Play. Kies de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge en laat weten wat jij van jouw favoriete (en andere) combinaties vindt!


De aanvangstijd is op beide dagen om 19.00 uur. Komende week worden de startlijsten bekend gemaakt. Hieronder vind je de deelnemende combinaties. Ze worden ook dagelijks voorgesteld via de social media kanalen van het CHIO Rotterdam en RotterdamHicksteadGPC.

deelnemers Rotterdam deelnemers Hickstead
Alexa Fairchild Dabanos D'04 Alex Baker Dutchman
Ashley Brons SB San Diego Bronte Watson Cleverboy
Carlijn Huberts Watoeshi Charlotte Dujardin Mount St John Freestyle
Danielle Heijkoop Damirez Dane Rawlins Espoire
Dominique Filion Dastan Daniel Watson Aster Butterfly IV
Jeanine Nieuwenhuis Great Lady TC Dannie Morgan Southern Cross Braemar
Jorinde Verwimp Cape Town Ellie McCarthy Sir Lancelot M
Kebie van der Heijden Beach Boy Emile Faurie Robinvale
Kelly Zuidervaart Cadans M Katie Bailey Eagle Nouvelle
Laurens van Lieren Ego Lisa Marriott Valucio
Lotje Schoots Equitop Favorit Louise Bell Into the Blue
Lucie Lauws Evito Luke Baber Davies Keystone Disaronno
Margo Timmermans Catch Me Mikaela Soratie Hot Casanova
Nars Gottmer Dicaprio Swing Nicola Buchanan Half Moon Dark Magic
Patrick van der Meer Chinook Nikki Barker Durable
Romy van der Schaft Be Painted Pammy Hutton Belmondo II
Simon Missiaen Charlie Sadie Smith Keystone Dynamite
Thamar Zweistra Hexagon's Double Dutch Shaun Mandy Euphoria E
Tristan Tucker Zephir Sune Hansen Carso'ni
Vicky Thompson Winfield Esquier III
Willow Kemp Dragon Heart II
  • Deel dit artikel