Mexico wint Longines FEI Nations Cup in eigen land

FEI
1 MB Team Mexico

Voor het eerst sinds 2019 vond in Coapexpan in Xalapa (MEX) weer de Longines FEI Nations Cup North and Central America and Caribbean division plaats. Voor een uitverkocht stadion won het Mexicaanse team van de Canadezen en Amerikanen, een sterke start van het 2022 seizoen.

Onder leiding van de onlangs aangestelde bondscoach Mark Laskin ging het ervaren team bestaande uit Nicolas Pizarro (Pia Contra), Federico Fernandez (Romeo), Patricio Pasquel (Babel) en Manuel Gonzalez Dufrane (Hortensia van de Leeuwerk) met drie foutloze rondes na de eerste manche aan de leiding. Na twee manches won het team met een totaal score van 12 strafpunten.

Voor het Amerikaanse team, dat bestond uit jonge deelnemers, verliep de wedstrijd minder voorspoedig. Het team werd geëlimineerd in de eerste ronde. De Canadezen, die na de eerste ronde al 12 strafpunten hadden, moesten alles op alles zetten in de tweede manche.

En dat deden ze! De jongste ruiter Jacqueline Steffens reed een foutloze tweede rit en voerde de druk op bij de Mexicanen waar Pizarro en Fernandez ieder 8 strafpunten noteerden in hun tweede ronde. Pasquel bleef met Babel echter opnieuw foutloos en Gonzalez Dufrane verzekerde de Mexicaanse overwinning.

"Het was voor mij een relaxte tweede manche, mijn teamgenoten hadden de overwinning al geregeld," aldus Gonzalez Dufrane.

De North and Central America and Caribbean division van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ gaat op 5 juni a.s. verder in Vancouver (CAN).


  • Deel dit artikel